Svart höst för Hoyzer Boyz

Förra veckan startade höstsäsongen med toppmötet mot Åsen FF, en mållös tillställning där Hoyzer var närmast segern. Iakttagelsen att Svarta Gamens lag därmed förmodligen är borta från guldstriden överskuggades en aning av de nya helsvarta matchställen. Redaktionen kollar närmare på klubbens färger.

Målen och Åsens bortaställ lyste med sin frånvaro och serieledarna lånade Hoyzers gula träningsvästar. Gliringarna var många från Hoyzerspelarna, främst rörande varför ÅFFarna helt saknade tröjalternativ – Hoyzer Boyz har ju likt alla storlag tre olika matchtröjor.

Året var 2005 då korplaget Hoyzer Boyz föddes. De gula matchtröjorna dröjde till de avslutande omgångarna, då den redan klara seriejumbon äntligen kunde dra på sig identiska färger. Tryck på rygg och bröst dröjde till nästkommande säsong, men redan 2007 var det dags för nya tröjor igen. Det stora flertalet av de äldre tröjorna hade hamnat på villovägar och den nytillträdda klubbledningen beställde de snygga gula tröjor som varit Hoyzers förstaval sedan dess.

Svart var en i sin enkelhet praktisk och given komplementsfärg, men när man skulle rösta om färg på andrastället föll valet på brunt, möjligtvis inspirerat av tyska St Pauli. Intressant kuriosa är att damlaget Hoyzer Girlz sina två första säsonger använde den bruna tröjan som sitt förstaval, innan de inför denna säsong skaffade samma gula med svarta detaljer som herrarna.

Egentligen var det väl bara en tidsfråga innan klubbens hybris och storhetsvansinne skulle sätta in och röster för ett tredjeställ skulle urskilja sig ur den kakofoni av drygt skryt, gnäll och skvaller som ständigt omger Hoyzer. Några undrade varför, till vilken nytta? Svaret var givet: För att vi kan!

I onsdags var det så premiär för Hoyzer Boyz nya matchställ ”Black Vulture”. I enlighet med klubbmaskoten och totemdjuret Den Svarta Gamen kunde spelarna äntligen klä sig helt i svart, med namntryck, klubbnamn, samt klubbmärket komplett med stjärnan för seriesegern 2008 i guldtryck. Dessutom med ett statement på ärmen: ”Hoyzer ger rasismen rött kort!”

– När vi tog upp idén på klubbstämman i vintras var det nån som tyckte att det var lite för “självklart”, att man inte behöver påtala nåt som är så givet som att man är emot rasism. Men det kändes ändå som ett budskap som åter aktualiserats, inte minst med ett då nyligen invalt riksdagsparti vars hela värdegrund bygger på diskriminering utifrån etnicitet, likväl som kön eller sexuell läggning.
Lagkapten Carlis Fridlund menar vidare att onsdagens match inte var en engångsföreteelse, utan att man kommer att fortsätta bära de svarta tröjorna:
– Vi gillar verkligen tröjorna, har väntat länge med att använda dem och omstarten av serien kändes som ett bra tillfälle. Jag hoppas vi fortsätter använda dem under resten av säsongen och ser till att Hoyzer Boyz får en riktigt svart höst!

Kanske blir det helsvart igen då Hoyzer Boyz på onsdag ställs mot Panellinios Slim Boys, som kommer stärkta av en 3-0-seger och har revansch att utkräva från vårens uddamålsförlust. Formstarka Hoyzer Girlz kan dock få det jobbigare då de på tisdagskvällen möter ännu obesegrade seriesuveränerna Andrea Doria Damer. Se till att stötta Svarta Gamens förkämpar på plats!


Andrea Doria Damer vs Hoyzer Girlz
Tis 30/8 kl 18.15
Kärrtorps IP

Hoyzer Boyz vs Panellinios Slim Boys
Ons 31/8 kl 19.45
Johannesdals BP, Vårberg