Hoyzerredaktionen scoutar motståndet

Väntan har varit lång, kall, stundtals plågsam, men snart är det dags! Om en vecka är det äntligen seriepremiär för Hoyzer Boyz och förväntningarna är som vanligt högt ställda. Redaktionen har tittat lite närmare på vilket motstånd man har att mäta sig med denna säsong.

Fjolårssäsongen slutade som bekant med att notoriskt ojämna Hoyzer Boyz både tappade guldchanserna direkt efter sommaruppehållet, samt till sist en i det närmaste gjuten andraplacering i sin serie. Men man tycks ändå fått upp vittringen på de ädlare metallerna och har satt ambitionsnivån därefter. Svarta Gamens förkämpar har dock klättrat ett par stegpinnar i seriesystemet och borde förvänta sig betydligt tuffare motstånd.

Man är bara ett av flera lag som flyttats upp till division 6B efter medaljplaceringar i fjol och ett topplag är alltid att räkna med, oavsett vart ifrån seriesystemet de kommer. Hoyzernytt har kollat in årets motståndare och gjort en högst ytlig bedömning av dessa utifrån så avgörande faktorer som klubbnamn och tidigare placeringar. Hur kommer Hoyzer att stå sig i denna grupp bestående av många zätan?

Vorsprung durch Technik
Företagslag? Namnet är i vilket fall en ripoff på sloganen för ett känt tyskt bilmärke och som mycket riktigt tidigare gick under namnet Audi AIK. I fjol kom man sist i div 5 med en trepoängare på poänglistan, men det är oklart om den mindre smickrande placeringen ligger till grunden för lagets namnbyte och omstart i division 6B. I vilket fall är de det enda lag i serien som kommer från en högre division.

128 Underdogz 
En relativt anrik förening grundad 2007 som i fjol tog hem stora silvret i division 9B. Således rätt så svårbedömda som motståndare då Hoyzer till slut kom trea i 9A. Har en hemskt ouppdaterad hemsida, men ett plus för användandet av Z i klubbnamnet.

FC Anonymous
Enligt källor ett ungdomslag som stegat upp för att mäta krafterna med vuxna män och halvgubbar. Återstår att se om de just bara är unga, smärta och snabba, eller om de kan spela fotboll också. Ett högst osäkert kort för Hoyzer Boyz i seriepremiären, där det förodligen blir till att visa att gammal är äldst!

San Marino
Är det en pizza? Är det ett paradis för skattesmitare? Nej, det är ett korplag! San Marino vann div 12B och av erfarenhet vet vi att serievinnare aldrig går att räkna bort. Troligen snäppet bättre än förebilderna de lånat namnet av, för troligen har de inget att göra med Sveriges EM-kvalmotståndare 2003.

Hönsängen IF
Enligt egen utsago ett lag med stolta traditioner som sträcker sig långt bakåt i tiden. Viss osäkerhet tycks råda kring när klubben grundades, men 2003 är det årtal som nämns som en milstolpe för laget i dess nuvarande form, vilket skulle göra dem ett par år äldre än Hoyzer Boyz. Även verksamma inom rinkbandy och verkar relativt välorganiserade med en bred trupp och ett troget supporterstöd. Tog i fjol hem tredjeplaceringen i division 9B efter nämnda 128 Underdogz.

GorgonZola FC    
Lika vällagrade och illaluktande som Hoyzer? Förmodligen ytterligare en pjäs som kan bli att räkna med i tabelltoppen. Vinnare av division 11B år 2011, vilket kanske inte var världens vassaste serie. Men det krävs ändå som sagt en hel del för att vara jämnstarka nog över en säsong för att vinna en serie.

Zodiac.se
Vad är nu detta? En hemsida för en radiotillverkare, machogummijollar, astrologer, Neal Stephenson-fans eller Greenpeaceaktivister? Tydligen har de ett korplag också. Zodiac.se verkar göra sin första säsong i herrlagsserierna efter att ha kommit 2or mixlagsseriernas division 3 förra året. Troligen ytterligare ett sponsors/företagslag som är extremt svårbedömda beträffande standard.