Hoyzerpremiär – nu smäller det!

Äntligen är det dags för seriepremiär! Hoyzer Girlz kliver på mot Sju Sorters Kakor ikväll onsdag och herrlaget ställs mot ungtupparna FC Anonymous på torsdagsaftonen. Förväntningarna är som alltid skyhöga, målet ställt, skottvristen kalibrerad, osv. Den sjaviga Svarta Gamen ska flyga högt och de andra ska få sina fiskar varma. Eller?

Nu är det snart dags igen att snöra på sig gruspjucken, kavla upp strumporna över de slitna benskydden och erfara den pirrande känslan i magen då man beträder Stockholms förorters fotbollsplaner för en ny säsong i Korpen!

Hoyzers försäsong har inte givit några klara besked om formen, varken för Girlzen eller Hoyzer Boyz. Att bägge syskonklubbarna flyttats upp i systemet och herrarna dessutom bytt divisionsträd, gör det ännu svårare att på förhand bedöma hur man kommer att stå sig visavi motståndarna.

Hoyzer Girlz vann sin enda träningsmatch med siffror som var i underkant, men får till premiären tillbaks målvaktsfantomen Lollo Jonsson. Däremot får man klara sig utan backklippan och lagkaptenen Anneli Lindgren, samt fotskadade tyska nyförvärvet Anke Schmidt Felztmann. Girlzen har flertalet intressanta nyförvärv, men har framför allt lyckats behålla den för ett lagbygge ack så viktiga stommen av hängivna spelare med ett Hoyzerhjärta.

I Hoyzer Boyz har man värvat försiktigt, men åtminstone ett av nyförvärven kommer att visa upp sig i premiären. Rumänskfödde Augustin Alex Dita har efter det mest utdragna provspelet i klubbens historia tagit steget in i truppen och tackade för förtroendet med ett hat-trick i senaste träningsmatchen. Men också i herrlaget finns frågetecken över dagsform, matchtempo och huruvida strukturerna i laget hunnit sätta sig.

Frågetecknen är således många, gissningarna likaså, men förhoppningarna som alltid fenomenalt högt ställda. Men oberoende av väder och vind, medgång och motgång ska fotbollsklubben Hoyzer stå enade! Vi både vinner och förlorar som ett lag!

Med Gamen, mot seger!

Hoyzer Girlz vs Sju Sorters Kakor
Ons 25 april 19.15
Kärrtorps IP

Hoyzer Boyz vs FC Anonymous
Tor 26 april 20.30
Hökarängen BP