”Frälsarn” tror på lagkamraterna

Hoyzers stabile målkung Klas ”Frälsarn” Jonsson har haft en rekordsäsong trots endast fyra spelade matcher. I toppmötet får dock klubben klara sig utan sitt kuttersmycke, men Klas själv tror inte att laget står och faller med hans medverkan.

Serieledande Hoyzer Boyz ställs på torsdags mot tabelltreorna GorgonZola FC. Antagonisterna tog förra veckan en tung seger mot tvåorna Zodiac och det tycks just nu vara dessa tre lag som ser starkast ut i Korpens Stockholmsdivision 6B. Svarta Gamens lag får dock klara sig utan flera tongivande spelare, inte minst suveräne målsprutan Klas Jonsson som stått för 12 av lagets 17 fullträffar såhär långt. Detta är dock inget som oroar honom själv. Istället lyfter Klas fram lagmaskinen och en vinnande inställning som segerreceptet för Hoyzer:

Säsongens hittills mest laddade match på torsdag och du missar den, utan att vara skadad! Vad kan vara viktigare än ett sånt toppmöte?
Ja, det är väldigt typiskt. Jag har sedan lång tid tillbaka konsertbiljetter till en av mina absoluta favoritartister, The Tallest Man on Earth. Det är inte många saker i världen som går före en match med Hoyzer, men i detta fall finns det tyvärr inget jag kan göra åt saken. Han är för bra!

Du har varit i en oöverträffad poängform under våren med tolv mål och två framspelningar. Vad är din förklaring till ditt finfina facit?
Jag har faktiskt inget självklart svar på den frågan. Vi fick en bra inledning på säsongen och jag fick göra några mål. Jag tror att det har gjort mig lite lugnare framför mål och dessutom har det nog fått mig att inse att jag oftast har mer tid med bollen än vad jag tror. Jag vill också ge mina lagkamrater en riktig eloge. Tidigare har vi haft lite problem med den avgörande passningen på sista tredjedelen. I år har många vågat tro på sig själva och det har utmynnat i många fina passningar högt upp i planen.

Ni var missnöjda efter den oavgjorda tillställningen förra veckan. Självklart på det sena poängtappet och domaren, men också på det egna spelet. Vad var det som inte stämde?
Visst var vi missnöjda med det sena poängtappet. Det vore konstigt annars. Men istället för att söka efter negativa saker i vårt spel skulle jag vilja lyfta fram vår inställning. Vi fick ett tungt 0-1 mål med ca fem minuter kvar av matchen. Många lag hade i det läget vikt ner sig. Istället var det som att baklängesmålet tände hela laget och vi satte högsta fart mot motståndarmålet så fort vi fick bollen. Att vi lyckades göra två snabba mål i det läget tycker jag tyder på en stark moral inom laget. Oavsett hur spelet ser ut, så ger vi aldrig upp.

Hur tror du att dina lagkamrater klarar sig utan dig mot GorgonZola FC?
Jag tror att de kommer fixa min frånvaro med bravur. Det viktigaste för Hoyzer Boyz är vilken inställning vi har under matcherna. När vi är som bäst kan vi både rulla boll, kliva på hårt i närkamperna och springa tills vi stupar. Jag tror att de två sistnämnda sakerna blir otroligt viktiga på torsdag. Gör pojkarna en helgjuten insats så finns det goda chanser, trots ett bevisat starkt motstånd.

Vad krävs för en seger och fortsatt serieledning?
Som sagt, det krävs engagemang, mod, offervilja och en positiv inställning matchen igenom. Detta har vi haft i stora delar av de tidigare matcherna och det tror jag är ett vinnarrecept för vårt lag.