Hoyzers sommarrapport

Sommarmånaderna råder det inte helt oväntat nyhetstorka på de flesta redaktioner, så också på Hoyzernytt. Men skenet kan bedra för i Hoyzer händer alltid saker. Vi försöker reda ut vad man haft för sig under sommaruppehållet.

Skandalen
Hela Hoyzer rasade efter att idrottsförvaltningen svikit sitt primära uppdrag och upplåtit klubbens träningsplan på Långholmen för husbilscamping! Spelare och klubbledning var inte sena att sätta press på de ansvariga och kräva en förklaring. Peter Ahlström, enhetschef på Idrottsförvaltningen medgav att deras primära uppdrag är att tillhandahålla möjligheter för idrott och motion, men menade att man i detta fall beslutat att prioritera ett av sina sidouppdrag, dvs (den mer lönsamma) uthyrning av campingplats för turister. ”Vi gör den här typen av avvägningar med jämna mellanrum för att bidra till att Stockholm upplevs som en levande storstad av boende och besökare.” Redaktionen upplever det som den raka motsatsen och stämplar härmed Idrottsförvaltningen som fotbollsmördare!

Har vi sett det sista av Niclas Josefsson i Hoyzermålet?

Transfers
Sommaruppehållet är också traditionellt tiden då klubbarna ser över truppen och funderar över vilka förstärkningar som behövs inför framtiden. Så också i Svarta Gamens lag där silly season såhär långt varit tämligen tyst. Men skenet bedrar; Hoyzer Boyz har haft skadeproblem under våren och har framför allt saknat ett komplement till målkungen Klas Jonsson på topp. Nu har dessutom tongivande målvaktsstjärnan Niclas Josefsson flyttat till Finland för att söka lyckan i österlandet, vilket är en tung jobspost för laget att tackla. Men klubbledningen står inte helt handfallen och tittar på flertalet intressanta prospekt, men i skrivande stund är inga namn offentliggjorda. Tiden är knapp och snart måste laget som ska jaga seriesegern spikas.

Träning
Det säger sig självt att det mest blir vila och träning under sommarmånaderna. Tyvärr har det blivit mer av det senare då uppslutningen varit ganska dålig och de traditionella lördagsträningarna på Lånholmen pga Idrottsförvaltningens nycker (se ovan) har fått flytta till Tanto, vars läge inte har samma attraktionskraft som Långholmens närhet till bad och dusch. Frågan är hur det påverkat lagets förutsättningar inför en intensiv höst. Herrlagets lagkapten Carlis Fridlund har gått skadad sedan sista seriematchen, men är på väg tillbaks: ”Jag har haft känningar i mitt opererade knä, vilket lett till att jag tvingats vila. Men nu är det dags att komma igång igen, både för mig och för laget! Vi har 4-5 träningstillfällen kvar innan omstarten och Hoyzer Cup helgen dessförinnan. Laget måste göra det bästa av detta för att vara på tå när det gäller.”

Skadorna
Ett av de stora orosmolnen under säsongen har varit skadorna och det råder fortsatt ovisshet kring delar av trupperna. Hoyzer Boyz måltjuv Ola Wiklander har fortfarande inte kommit till matchspel i år och Jimmie Hellström går även han långtidsskadad. Säsongen tog också slut för så långt suveräne kantspringaren Marco Ortolani, som vred sönder korsbandet i den tunga förlustmatchen mot GorgonZola. Nämnde Fridlund samt Alex Dita har spelat trots skadekänningar, men torde kunna vara med till omstarten och säkra källor gör gällande att rivige Daniel Ek är på väg tillbaks efter sitt skadehelvete. Även Hoyzer Girlz vår var skadedrabbad, där förstemålvakten Lollo Jonsson, samt Anke Schmidt Felzmann åkte på frakturer i knä respektive arm och missade några viktiga matcher. Även poängdrottningen Anna Fernlund har gått skadad, men uppges vara tillbaks i träning för fullt.

Hoyzer Boyz har en cuptitel att försvara

Cupen
Den 18 augusti går Hoyzer Cup av stapeln och förberedelserna är inne i ett kritiskt skede. Cupen, som endast arrangeras jämna år, har alla förutsättningar att bli ännu större och bättre än någonsin tidigare, är en hyllning till grusfotbollen och lär bli en tillställning präglad av kamratskap, öl och någorlunda välspelad korpfotboll. Efter cupen blir det mer öl och gemensam utgång. I nuläget är Hoyzer Boyz, Hoyzer Girlz, Ulven Gentlemen, One Boys, Åsen FF, Andra sidan BK och Mätcenter klara och den definitiva deltagarlistan kommer förmodligen fastställas i dagarna. Läs mer om cupen här: