Enkel match för Hoyzer Boyz

På torsdagskvällen var det äntligen dags för omstart i seriespelet. Detta med en repris av premiärmötet mot FC Anonymous från i höstas och mycket riktigt blev det återigen en komfortabel seger för Hoyzer Boyz, även om segersiffrorna var rejält i underkant.

Truppen som samlades till omstarten var märkligt avslappnad, hade en uppvärmning av det lekfulla slaget med mycket skratt och tycktes inte riktigt ha lagt sommarlaterna åt sidan. Nu var det ju allvar igen! Men den relaxade attityden var kanske precis vad som behövdes mot nypremiärnerverna, för när matchen väl blåses igång är det Hoyzer som med fortsatt sorglöshet rullar boll genom laget och i takt med att ynglingarna i Anonymous springer slut på krafterna successivt tar över allt konstruktivt spel.

Man hinner med att missa en handfull riktigt bra lägen innan spelövertaget resulterar i en krumelur i domarens anteckningshäfte, men när det kommer är det en riktig delikatess. Bollen går som på ett snöre genom laget innan Klas Jonsson slår ett hårt inlägg som Per Levin trycker in i maskorna med pannan. Hoyzer fortsätter rada upp chanser medan motståndarna i huvudsak försöker slå långa lycka-till-bollar som sällan bereder den gultröjade backlinjen några större besvär.

Per Levin satte sin tredje strut i serien

Tvåan kommer precis innan halvtid då Alex Dita bryter in från sin vänsterkant och snyggt placerar in bollen vid motståndarkeeperns bortre hörn. Just FC Anonymous målvakt är faktiskt den spelare som fick tillfälle att glänsa mest denna afton. I andra halvlek står han för en rad idioträddningar, bl a en galen dubbelräddning på närskott. Men ingen spelare kan ensam stå emot Hoyzer och när målkungen Klas Jonsson efter dussinet försök äntligen får sätta dit bollen till 3-0 blir FC Anonymous spel än mer desperat och lättläst.

Trots en ytterligare handfull galna chanser blir det inga fler mål i denna match. Hoyzerspelarna kunde förnöjt konstatera att man gjorde en bra match mot ett klart sämre motstånd, saknade en del i effektivitet, men framför allt att man har ett nytt intressant alternativ mellan stolparna i debuterande Anton Knoppf, ett nyförvärv som avsetts som utespelare, som visade på god spelförståelse och bidrog till att Hoyzerburen aldrig var riktigt hotad.

Men fortsättningen i serien blir garanterat tuffare. Hoyzder skuggar fortfarande serieledarna GorgonZola FC som visade fortsatt styrka med en storvinst, 9-1 mot Hönsgården, i sin omstartsmatch. Redan på lördag har Hoyzer att se fram emot mer kvalificerat motstånd då man ska försvara titeln i Hoyzer Cup, något som kan bli årets fotbollshändelse på grusnivå! Kl 10 på Tantolundens grusplaner sparkar kalaset igång – missa inte detta!