Hoyzer Boyz laddar för guldstrid

Det drar ihop sig till guldstrid i Korpen Stockholms division 6B. Med tre omgångar kvar har Hoyzer Boyz kvar att möta de två toppkonkurrenterna och frågan alla ställer sig är vilket av de tre lagen som håller måttet hela vägen in i mål.

Det kommer att bli en dramatisk höst! Hökarängen har varit skådeplats för såväl skrällar som utskåpningar, grisfotboll som finlir, men alltid grusfotboll. Serien har sedan en tid varit tudelad, med ett högst ovisst toppskikt. Fyrorna San Marino, som slog Hoyzer förrförra veckan, tappade senast poäng mot betydligt svagare motstånd, får nog se sig som avhängda från kampen om seriesegern. Kvar står då en trio bestående av GorgonZola, Zodiac och just Svarta Gamens lag – Hoyzer Boyz.

Hoyzer har i vanlig ordning blandat och gett, tappat några onödiga poäng, men oftast fått med sig fullpoängarna även då spelet gått i stå. Nu stod man för en riktigt bra insats i andra halvlek senast mot 128 Underdogz, då man vände underläge i halvtid till en odiskutabel 5-1-viktoria. I samma omgång ställdes de andra topplagen mot varandra i en match där Zodiac besegrade GorgonZola med 2-0. Tidigare serieledarna GorgonZola fick med detta se sig passerade av såväl Zodiac som Hoyzer Boyz, som toppar på samma poäng, men där Zodiac har klart bättre målskillnad.

På torsdag är det på nytt dags för ett högintressant toppmöte. Hoyzer Boyz har perfekt slagläge inför de sista tre omgångarna, då man har kvar både GorgonZola och Zodiac, vilket innebär att laget har allt i egna händer. Hoyzer kan t ex kosta på sig att spela oavgjort mot GorgonZola i veckans omgång om man därefter slår serieledande Zodiac i nästa. Om Svarta Gamens förkämpar däremot förlorar torsdagsmatchen kan guldet mycket väl vara förlorat redan då och GorgonZola är piskade att vinna för att på allvar kunna utmana om slutsegern.

Nu ska vi inte tro annat än att Hoyzer Boyz kommer att gå för seger! Man har revansch att utkräva då GorgonZola var enda lag att besegra Hoyzer under våren, dock i en match där Svarta Gamens lag saknade sina främsta poängspelare och snöpligt fick se sig slagna med matchens enda mål. Om inget oförutsett inträffar lär Hoyzer kunna mönstra ett mer balanserat lag denna gång, vilket torde borga för ett tätt och högintressant toppmöte!

Såtillvida Zodiac inte drabbas av någon sorts lagkollaps ska de kunna ta tre enkla poäng mot Hönsängen, innan de ställs mot Hoyzer Boyz i seriens näst sista omgång. Det kan mycket väl vara matchen som avgör serien, men låt oss just nu inte blicka framåt. Det krävs som sagt Hoyzerpoäng mot serietreorna på torsdag för att ge den tillställningen epitetet ”guldmatch”.

Hoyzer måste spela bra över hela banan mot GorgonZola för att göra sig förtjänta av en fortsatt inblandning i guldstriden. Det har varit lite si och så med effektiviteten framåt under hösten, men det lossnade med besked i torsdags. Även bakåt har det till och från sett lite sladdrigt ut, men efter en svag inledning sist avhjälptes detta på ett utmärkt vis då mittfältet i defensivt läge spelade aggressivare mot motståndarnas spelare, vilket gav ett välbehövligt understöd som tillät backlinjen att plocka bort farliga djupledslöpningar eller försök till instick och kombinationsspel.

Ett bra samarbete mellan lagdelarna är som alltid Hoyzers nyckel till det egna behärskade spelet och kommer så i än högre grad att vara då man ställs mot toppkonkurrenterna. Den nyckeln kan också få en nyans av guld om coach Edgren lyckas navigera den hoyzerska lagmaskinen genom den gäckande terrängbana som utgör de tre direkt avgörande omgångarna som återstår av årets grussäsong!

Hoyzers återstående matcher:

GorgonZola vs. Hoyzer Boyz
Tor 13 sep 18.15
Hökarängens BP

Hoyzer Boyz vs. Zodiac
Tor 20 sep 19.45
Hökarängens BP

Hoyzer Boyz vs. Vorsprung durch Technik
Tor 27 sep 18.15
Hökarängens BP