Svarta gamens lag på blå fågelns sida

Nyligen gjorde Hoyzer sitt första officiella inlägg på den populära mikrobloggen Twitter. Det var det första trevande steget på vad som framöver är tänkt att bli en permanent kommunikationsplattform. Hoyzernytt tog kontakt med lagets kommunikationsavdelning och några av spelarna för att höra mer om tankegångarna kring satsningen.

Carlis Fridlund, en av lagets grundare, herrlagets kapten, tidigare webbredaktör och initiativtagare till satsningen tror att Twitter kan fylla ett tidigare tomrum i lagets externa kommunikation.

– Som det är idag meddelar vi oss oftast med längre referat, analyser och sådant som både
tar tid att skriva och läsa. Hoyzer på Twitter kan förhoppningsvis ge en mer omedelbar rapportering kring den sportsliga verksamheten, likväl som lite inblickar i klubbens och spelarnas göranden utanför gruset.

Klubbdirektör och informatör Andreas Backlund ser på det hela som ett mycket positivt initiativ:

– Det går helt i linje med vårt mål att komma närmare supportrarna samt öka intresset kring Hoyzer.

Flera av Hoyzers spelare finns redan representerade på twitter. Några av dem är herr- och mixlagets målvakt Johan Javelius, mittfältaren Anton Knopff och den notoriskt målfarlige anfallaren Klas Jonsson.

– Jag använder det mest för att spy ut onödigheter till mestadels vänner, men självklart kommer jag nu dela med mig av saker med rent hoyzersk anknytning som till exempel hur man bäst kombinerar rollen som både anfallare och ölchef. Jag kommer nog också lägga upp en del bilder från träningar och matcher.
Säger Klas till hoyzernytt.

Anton Knopff konstaterar kort:

– Självklart kommer jag vara med och bidra med mina erfarenheter av att vara en hoyzerspelare nu när chansen finns – både via min egna Twitter och lagets officiella.

Att allt inte är spikat och klart kring exakt hur det nya mediet ska skötas ser inte Carlis Fridlund som något problem.

– Framför allt är det ett komplement och, precis som det mesta andra med Hoyzer, ett experiment…

Klicka på länkarna nedan för att hitta till både Hoyzer officiella och några av spelarnas twitterkonton.

Hoyzers officiella twittersida
Anton Knopff
Bjørnar Berger
Jacob Zocherman
Johan Javelius
Klas Jonsson