Gamal är äldst

Hoyzers vapensköld med orden "intention framför genomförande" på latin.

Seriens på pappret bästa lag – ”Hoyzer – Svarta gamens lag”, och seriens på pappret sämsta lag – The Vultures (översatt från engelska blir det ”Gamarna”). Gam mot gam alltså, en obesegrad och en utan vinst – ett förhållande som inte under något tillfälle av matchen skulle ifrågasättas. 5 – 1 blev det till ett Hoyzer som i lugn och ro kunde cirkulera och attackera sitt byte från serieledningens veritabla fågelperspektiv.


Hoyzer anlände Brommahallarna med ett åtta personer starkt lag. Värt att notera var att lagkapten Petra Åslund, målvakt Johan Javelius och interna skytteligaledaren Anton Knopff kunde noteras för fem matcher av fem möjliga spelade från start. Men det bjöds även på ett välkommet nygammalt ansikte i den notoriskt målfarlige Klas ”Frälsar’n” Jonsson som gjorde sin första start för Hoyzer Mix denna säsong.

Det är också passande nog ”Frälsar’n” som inleder målskyttet tidigt i matchen med ett hårt och välplacerat skott från distans. Mål två följer i relativt rask takt och trean kommer strax innan halvleken är slut. Spelet är kontrollerat och Svarta gamens lag kan hålla spelet konstant offensivt. Obekräftade siffror gör gällande att Hoyzer gjorde anspråk på 75 % av bollinnehavet av vilket 90 % fördelades på offensiv planhalva.

I den andra halvleken förändras inte matchbilden nämnvärt. The Vultures skapar inte mycket, mycket tack vare tryggt försvarsspel av bland andra Anneli Lindgren som likt hon vore styrd via satellitnavigering hela tiden är på rätt plats. Det var fysiskt och det var inte alltid den kärvänligaste av ton mellan lagen.
– Jag blev lite irriterad på motståndarnas kommentarer om att vi tog matchen på för stort allvar, säger Anneli men lägger sedan syrligt till:
– Men så ligger de ju sist i tabellen också…

Det blir ingen nolla för hoyzermålvakten som från en hörna får bollen nickad över sig in i mål ståendes alldeles bakom den halvmeter kortare anfallaren. Men Johan Javelius kan revanschera sig något genom en assistpoäng i matchens sista minuter. Det är ett långt utkast till Emilie Dawrin som trots hård uppvaktning kan ta ner bollen, vända bort sin försvarare och förpassa bollen till ett statiskt läge i nätmaskorna bakom motståndarmålvakten.

Även om alla i Hoyzer inte var nöjda med sin personliga insats efter matchen går det inte att ta miste på själva lagets näst intill osvikliga vinnarmentalitet.
– Det känns jävligt bra även om jag är missnöjd med min egen insats de senaste två matcherna. Jag hade väl hoppats på lite positiva vibbar efter den här matchen, men icke, säger John Hollingworth.
– Laget som helhet gör ju fantastiskt bra ifrån sig och det är ju viktigare än jaget.

Anneli Lindgren lägger till:
– Det känns som att vi har en stabilitet och en trygghet i laget. Vi har några utmaningar kvar i och med att vi ännu inte hunnit möta varken ärkerivalen SEB eller nykomlingarna Abihsot som ligger tvåa, men jag tror ändå att Hoyzer Mix har något stort på gång.

Det återstår att se vad Hoyzer Mix kan leverera efter juluppehållet. Men klart är att serieledningen är och har varit hoyzersk sedan den första omgången. Ännu ingen förlust och 14 mer mål gjorda än insläppta. Alla Hoyzerfans har bara att se fram emot en lovande vår.