Glimrande andra halvlek gav ny Hoyzerseger

 Tabellettorna Hoyzer Mix ställdes mot tvåorna Abishot i då seriespelets första halva avslutades på lördagseftermiddagen. Abishot hade just tre poäng upp till Hoyzer och skulle vid seger blott vara målskillnad efter Svarta Gamens lag. Men mixlaget visade med säsongens förmodligen starkaste halvlek var skåpet skall stå!

Det var en hel del som stod på spel inför sjunde omgången, som skulle avsluta seriens första halvlek. Hoyzer var fortfarande obesegrade och har släppt in minst mål av alla lag. Abishot var inför matchen å sin sida seriens målgladaste lag, men låg ändå tre poäng och fyra mål bakom efter. Således en renodlad sexpoängsmatch med stor betydelse för tabelltoppens disposition.

Hoyzer oroades av skador, sjukdom samt inte minst backklippan Anneli Lindgrens sorti ur laget, då hon ska prova Gamvingarna i fotbollens hemland. Till en början kunde man skönja en viss osäkerhet i Hoyzers defensiva positionsspel, med för mycket bolltittande vilket öppnar för ett par halvchanser som Abishot dock inte ens är nära att förvalta. Men snart hittar Hoyzer sitt vinnande spel, där man tar hjälp av hela laget för att bygga upp anfall.

Det märktes att Abishot känner sig tvungna att satsa på seger, för deras anfall osar stundtals av desperation och de rödvitrandiga springer betydligt snabbare mot Hoyzermålet än tillbaks mot sitt eget. De slarvar med hemjobbet och bjuder Hoyzer på fler utmärkta kontringslägen. Matchens karaktär tyder på att första målet kan bli mycket viktigt och lyckligtvis är det Svarta Gamens förkämpar som spräcker nollan, en fullträff signerad John Hardy Hollingworth.

Man kan tycka att det bara är att trycka på efter ett ledningsmål, sett till spelövertag och med en bänk full av utvilade spelare. Idrottspsykologin är dock inte så okomplicerad. Hoyzer faller hem och Abishot börjar skjuta in sig mot Johan Javelius, som står för flera bra parader. Motståndarnas bollskickliga nummer tretton showar med några snygga manövrar och när den hoyzerska defensiven stöter bort sig kan han bryta in och trycka in kvitteringen vid Johans första stolpe.

Därefter står matchen och väger och det är de bägge målvakterna som håller nere siffrorna i två jagande lag. Men Hoyzer visar sig i andra halvleken ha en till växel att lägga i. Plötsligt sitter precisionen i passningsspelet, omställningarna blir än vassare och de offensiva löpningarna river stora hål i Abishots allt mer slitna defensiv. Men deras bästa spelare vaktar målet och står för flera strålande räddningar, även om han allt som oftast spelar på gränsen till det vårdslösa med flera glidtacklingar utanför eget straffområde.

Men inget kan stå emot den allt mer frejdiga Hoyzeroffensiven och ledningsmålet är en riktig delikatess där Emilie Dawrin elegant tar med sig bollen och resolut dunkar upp den i krysset. Trean är inte heller illa den, där Andy Backlund slår en välavvägd långboll som John tar med sig i farten och ensam med målvakten rullar in sitt andra mål. Och det är inte slut där. Klas Jonsson gör ett snyggt nummer på sin kant innan han osjälviskt slår en genomskärare till Anna Fernlund som bara har att stöta in den bakom en totalt överspelad motståndarmålvakt.

Abishot gör ett par försök att komma in i matchen, men Hoyzer har bra ordning på defensiven, ligger rätt, tar ett uppoffrande hemjobb och låter motståndarna göra misstagen. Tröttheten och uppgivenhet börjar göra sig påmind då de rödvita inte orkar jobba hem ordentligt då de tappar boll på offensiv planhalva. Men även då de backar hem har de föga att ställa mot ett för dagen oerhört starkt Hoyzer Mix. De två avslutande målen kommer nämligen från lagets backar.

Först är det Andy som slår ännu en bra långpass till Anton ”Knoppen” Knopff. Knoppen väntar in Andys löpning över hela banan och sticker in en delikat passning som Andy mycket elegant viker upp i målnätet. Även Leo Stervander antecknas i målprotokollet med ett lekfullt avslut till 6-1 på ytterligare en i mängden av snygga passningar Hoyzer stod för denna eftermiddag.

De flesta Hoyzerspelarna vittnade efter slutsignalen om att det var säsongens bästa insats och lagkapten Petra Åslund var av förklarliga skäl lyrisk:
– Mäktig insats av samtliga! Vi är ruggigt stabila och skrämmande bra! Vi spelar med hela laget, gör snabba effektiva avslut och jobbar hem.

Med detta kan Hoyzer Mix gå in i halvtidsvilan som obesegrade serieledare. Men halva serien återstår och ovanpå detta ett slutspel där allt kan hända. Spelar Svarta Gamens lag som på lördagen kan det dock bära precis hur långt som helst!