”Vi är snyggast i Sverige”

Vi kunde i förra veckan berätta att Hoyzer har det snyggaste klubbemblem i landet om man ska gå på folkets röst i Korpens tävling. Igår blev det klart att också specialistjuryn kommit till samma slutsats och Hoyzer kan officiellt lägga epitetet ”Sveriges snyggaste klubbmärke” till det stolta gamemblemet.

Korpen höll på måndagskvällen upptaktsträff på Kägelbanan i Stockholm. Sportjournalisten Johanna Garå samtalade från scenen med tränarprofilen Hasse Backe och målvaktslegendaren Ronnie Hellström, Årets korplag Skicka BK blev intervjuade och Aftonbladetskribenten Kalle Karlsson berättade hur han tagit upp ett korplag från division 19 till förstadivisionen. Men höjdpunkten på kvällen var så klart presentationen av vinnaren i tävlingen om Sveriges snyggaste klubbmärke.

Modejournalisten, tillika jurymedlemen, Nina Johansson läste upp motiveringen:

Ett riktigt bra klubbmärke inger respekt, det ska få motståndaren att känna bävan, att känna sig slagna redan innan laget bestrider gräset. Vår vinnare inger den känslan.

Rent visuellt är klubbmärket en upplevelse där färgvalet, den strama designen och det stilrena manéret känns både spännande och utmanande. Trots sin enkelhet är klubbmärket också en uppvisning i kreativ design.

Genom sitt klubbmärke visar laget att de till fullo förstår att Korpen är för dem som älskar fotboll och gemenskapen kring det. Klubbmärket signalerar att detta är blodigt allvar, på skoj.

Den är praktfull men också hotfull. Grattis Hoyzer!

I juryn satt dessutom Ronnie Hellström, Danne och Bleckan från tatueringsstudion Salong Betong och Korpens marknads- och kommunikationschef Petra Lindskog. De hade att ta ställning till de tio klubbmärken som fått flest röster i den föregående omröstningen och kunde alltså skriva under på det som både vi och folket redan konstaterat.

Hoyzer hade gott om representanter bland de drygt 250 korpfotbollsspelarna och bjöds upp på scen där märkbart tagna lagledaren Carlis Fridlund mottog blommor och gratulationer tillsammans med klubbkompisarna. Förutom äran vinner laget ett matchställ, gratis deltagande i Korpens sommarturnering, samt att en spelare (i skrivande stund oklart vem) får den Svarta Gamen tatuerad. Fridlund var dock tydlig med att det förmodligen blir mixlaget som får representera Hoyzer i cupen, då åtminstone Hoyzer Boyz är ett utpräglat gruslag.

”Vi är snyggast i Sverige” skanderade Hoyzerspelarna i ring efter att ha tagit emot utmärkelsen på Kägelbanans scen. Det visste vi redan, men nu har Hoyzer underlag för påståendet i såväl folkets som juryns röst.

Läs mer på Korpens hemsida

Utmärkelsen uppmärksammades också av Södermalmsnytt