Delad pott i jumbofinalen

Hoyzer Boyz hade revansch att utkräva efter lagens första något kontroversiella möte för sex år sedan. Man lyckades halvdant, gjorde säsongens sämsta halvlek, men tog igen underläget i andra. Trots det var det två tämligen missnöjda lag som klev av Hökarängens grus.

Det var ett renodlat bottenmöte på tapeten då Hoyzer Boyz mönstrade Ta En Kaka Stefan. Senast lagen möttes hoppade dåvarande division 2-laget TEKS in som ersättare i Hoyzers division 12 och kunde planenligt plocka hem tre poäng som så småningom kostade Svarta Gamens lag en dyrbar plats i tabellbotten.

Nu, sex år senare, möttes lagen på lika villkor. Två bottenlag i division 4 och till en början var det Hoyzer som med stirrigt och ostrukturerat spel visade varför man ligger sist i tabellen. Under matchens första halvlek var det inget som funkar i någon lagdel, för att inte tala om den obefintliga kommunikationen inom laget.

TEKS skapade lägen mot ett stillastående, bolltittande och yrvaket Hoyzer som inte alls var med i matchen och på ett av dessa kunde de placera in ledningsmålet. Hoyzer Boyz ska vara nöjda med att ha kommit undan med ett mål i baken sett till den usla insatsen under de första tjugo minuterna.

Om första halvlek var håglös så var andra betydligt bättre. TEKS försökte spela defensivt och kontra med långbollar, men Hoyzers försvar hade vaknat till liv och lyckades avstyra det mesta innan det blev farligt. Rörelsen i laget var också bättre och man tog sakteligen över spelet alltmer. Ett stort problem i år har varit att hinna fylla på i anfallen, men nu fick man mer tid med boll och kunde mobilisera press mot TEKS-målet.

Dock var kylan i de avgörande lägena fortfarande dålig. Ett Hoyzer med mer fart och bollinnehav tvingade motståndarna att ta fler frisparkar och de började också protestera mot domsluten, något som till sist blev för mycket för kvällens rättskipare som helt sonika visade ut den värsta gnällspiken. Hoyzer Boyz fick tillfälle att spela av de avslutande minuterna med en spelare mer på banan. Men Svarta Gamens lag var för kvällen inte alls tillräckligt bra i boxen.

Istället uppstod årets andra fullträff genom Anders Gunnarssons långboll från sidolinjen som seglade rakt i mål. Oklarheten kring om situationen som föranledde detta var en inspark eller frispark fick först domaren att vinka bort målet, men han ändrade sig snabbt och ett märkligt fördröjt måljubel bröt ut hos Hoyzerspelare och tillresta supportrar.

Alla missar bollen och domaren missade nästan målet

Slutminuterna blev en frenetisk jakt på ett avgörande mål, men tiden rann snabbt ut. Två inte helt nöjda lag fick lämna Hökarängens grus denna gång med varsin poäng. TEKS hade kunnat avgöra i första halvlek då Hoyzer inte ens spelade på samma fotbollsplan. Hade å andra sidan Hoyzers kvittering kommit vid något av de tidigare lägen man hade, kunde det mycket väl ha lossnat och givit årets första fullpoängare. Istället får bägge kombattanterna vänta på sin första seger och tröstat mig med att åtminstone ha fördubblat sin skrala poängsskörd.