Stämningen på topp trots tung vår

Hoyzerveckan 2013 är slut och visade återigen att det brokiga gänget med Sveriges snyggaste klubbmärke är bättre vid sidan av gruset än på detsamma.

Det är många som frågat sig hur en stor, dysfunktionell fotbollsfamilj som Hoyzer kan frodas och fortleva. Trots olikheter, meningsskiljaktigheter, skandaler och mestadels sportsliga motgångar är klubben oslagbar när det kommer till lagsammanhållning.

Nu har visserligen, till mångas förtret, den ökända ”schism-tråden” på spelarforumet, där laget försöker reda ut interna konflikter och obekväm stämning, legat i träda en tid. Men sett till de skrala resultaten under vårsäsongen är det nästan obehagligt harmoniskt i Svarta Gamens lag. Och den gångna Hoyzerveckan ändrar knappast på det intrycket.

Hoyzernytts redaktion var själva någorlunda återhållsamma med deltagandet i allmänhet och alkoholintaget i synnerhet, men fick tag på initiativtagaren, tillika lagkapten i Hoyzer Girlz: Emilie Dawrin:

Hur skulle du summera veckan som gått?
– Återigen, en succé! Eftersom programmet för veckan kom ut lite senare än planerat och då vi inte hade ett fotbollsmästerskap att ”hänga upp” veckan på, så var vi lite osäkra över hur uppslutningen av Hoyzers skulle bli. Men det kunde inte ha blivit bättre! Vi är jättenöjda! Aktiviteterna, ölen, alla Hoyzers och försommarkänslorna, allt igenom var superbt!

Några högvattenmärken värda ett specialomnämnande?
– Fotbollsgolfen ute i Hellasgården var väldigt roligt. Det var svårare än vad de flesta av oss trodde men jag tycker vi gjorde det bra och förhoppningsvis blir det en aktivitet som återkommer under kommande Hoyzerveckor. Det finns många banor runt om i Stockholm att testa.

Vidsträckta landskap och massor med gräs tydligen nåt för Hoyzer trots allt

– Sen måste jag självklart nämna den blötaste kvällen på veckan som extra minnesvärd. Kvällen började med lågvattenmärket Österrike – Sverige, men slutade med flaggan i topp i ett karaokerum på Odenplan. Kvällen innehöll även avstickare till Vasaparken kring midnatt för en fotbollsmatch utan boll och sprinttävlingar där Hoyzer dock var bättre på att springa ihop och ramla än att komma i mål. Kvällen tillärades en stor profil i Hoyzer som fyller 40 år senare i höst, men med hänsyn till hans ålder vill jag inte nämna Boyzens kapten vid namn.

Avslutningen på Gröna Lund regnade tyvärr bort – kommer ni att ta igen det på något vis?
– Vi har inte bestämt något konkret datum för när vi tar 5-kampen på Gröna Lund men jag förutsätter att det blir av i början av hösten! Vi måste ta reda på vem som är bäst på Woody!

Upplägget tycks bli mer ambitiöst för varje år – har ni redan nu några högflygande planer för 2014?
– Tyvärr kan jag inte säga för mycket då en diskussion förs med olika samarbetspartner. Dock kan jag avslöja att det kommer bli mycket sambainfluenser och en hel del karnevalkänsla på Hoyzerveckan 2014!

Hoyzer Boyz har med anledning av landskamp speluppehåll denna vecka, då det länge såg ut som att Avgå Hamrén skulle tvingas kalla in Johan Javelius för att täcka upp den otursbenägna målvaktsposten. Däremot återupptar Hoyzer Girlz sin serie efter förra veckans spelledighet med match mot tabelltvåorna Runa BK. Avspark kl 19 på Skarpnäcks Sportfälts grusplan!

Nästkommande vecka spelas sista omgången innan sommaruppehållet, men Hoyzer tar inte ledigt efter det. Förutom fortsatta träningar kommer man för första gången ställa upp med ett lag i Korpens stora sommarcup, där mixlaget gör debut på plastgräs! Mixlagsturneringen avgörs söndagen den 7 juli på Östermalms IP. Det finns alltså fortfarande goda chanser för Svarta Gamens lag att hyfsa till det sportsliga!