Hoyzer Girlz i högform

Hoyzer Girlz utklassade Runa BK med inte mindre än 6 mål mot 1. Trots detta började girlzsäsongens hoyzermålrikaste match med mål i egen bur. Hoyzer Girlz visade sedan upp både lagmoral och individuell virtuositet. Laget är nu bara en poäng ifrån andra divisionens andraplats och direktkvalificering till högsta divisionen.

Hösten har rullat in med snålblåst och temperaturer långt under uteserveringshäng. Det var ett påpälsat men peppat Hoyzer Girlz som samlades på Skarpnäcks sportfällt för returmatch mot Runa BK.

Förra veckan led girlzen en snöplig förlust i premiärmötet mot The Balls, trots att de visade upp ett lugnt och moget spel som bara kunnat anas tidigare under säsongen. Detta var dock något som inte skulle upprepas.

En våg av besvikelse gick genom laget när Runa efter bara några minuter får in första målet, en trend som verkar sätta sig när tjejerna ställer upp för match. Det dröjde dock inte länge innan Anna Fernlund kvitterar genom en riktigt snygg klackspark in i Runas kasse. Därefter lyfte spelet rejält.
Fernlund slog snart in mål nummer två för girlzen och hela laget visade upp finess och kreativitet i passningsspelet. Runa BK släppte ytor som snabbt utnyttjades av gamarna. Mål nummer tre stod Sara Linderoth för som dagen till ära bar glansiga, vita shorts som verkade förvirra motståndarna. Linderoth dribblade gång på gång förbi runorna med en förnedrande lätthet.

Halvleken fortsatte i samma anda med kvicka väggpassningar, säkra uppspel och avslut på mål, något som inte har klaffat tidigare under säsongen. Detta resulterade i att lagkapten Emelie Dawrin inte bara satte en, utan två bollar i nätet innan domaren blåste för halvtid. 5-1 efter 20 minuter är en insats utan dess like men laget fokuserade på att inte tappa känslan i spelet de resterande 20.

Andra halvlek inleddes mållös men spelet var fortfarande på en nivå långt över det vanliga. Helena ”Ångvälten” Malm plöjde förbi, mejade ner och krossade motståndare i en rasande takt. Till stöd hade hon ett mittfält som visade att de ville ha boll och också fick det. Efter flera missade avslut och returer lyckades Dawrin sätta sitt tredje mål för matchen.

En sekund av besvikelse uppstod när Runa på inspark fick in en lite för lätt boll i det Hoyzerska målet. Dock var det en iskall insats av den något frusne och sysslolösa målvakten Louise Jonsson då målet blev bortdömt pga. att insparkar enligt reglementet inte får gå direkt in i mål.
Resterande tid förblev mållös men spelet höll en fortsatt hög nivå och Runa BK hade inte en chans. Slutresultatet blev 6-1 (för den som har tappat räkningen) och Girlzen har åter tagit upp kampen om en topplacering i årets serie.