Förnedringssiffror i omstarten

Hoyzer Mix fortsätter på den inslagna vägen och hade bevarat den dåliga formen väl över juluppehållet. Det blev en femte förlust på lika många försök och Hoyzerkeepern Johan Javelius hade ingen kul dag på jobbet och fick vittja nätmaskorna inte mindre än elva gånger.

Nej, det blev inte den omstart man hade hoppats på då Hoyzer Mix ställdes mot på pappret överkomliga nästjumbon En mix av Sthlms bästa, som så långt bara bärgat en poäng. Men det visade sig trots det vara klasskillnad på lagen och efter en skapligt positiv start släpper Hoyzer efter ett onödigt bolltapp in det första avslutet mot eget mål, något som blivit något av en specialitet för mixlaget.

Därefter fortsätter det på liknande vis. Hoyzer hänger inte med in omställningarna och motståndarna sätter i princip allt de får på mål. För att stoppa blödningen försöker Svarta Gamens förkämpar ändra taktik, men det resulterar mest i att man blir än mer statiska och uddlösa framåt. Petra Åslund och Anton Knopff har ett par bra lägen att ta Hoyzer tillbaks in i matchen, men man saknar helt flytet och så mycket mer händer inte i offensiven under första halvlek.

Efter en kort paus fortsätter eländet och försöket till forcering leder mest till kontringar och fler mål för motståndarna. Efter att En mix av Sthlms bästa satt sitt elfte mål tycker domaren att det får vara nog med förnedring för dagen och blåser av matchen utan att Hoyzer ens lyckats spräcka målnollan.

Detta var en tillställning man som Hoyzer helst vill glömma fort. Gamla synder upprepade sig; man springer för lite och får aldrig igång det snabba kortpassningsspelet som är A och O för inomhusfotboll. Vägvinnande väggpassningar lyste med sin frånvaro liksom tajmingen i löpningarna. Men det är bara att ta nya tag och försöka hitta ett stabilt grundspel. Hoyzer kan bättre än såhär!