Hoyzer Boyz träningsmatchar Partizan STHLM

Hoyzers mixlag spelade förra lördagen sin sista match i inomhusserierna och avslutade storstilat med säsongens första vinst. Nu kan all energi läggas på den riktiga, viktiga korpfotbollen. Den som spelas på grus! Denna lördag innebär det som vanligt träning på klubbens träningsanläggning på Långholmen, men först spelar herrlaget sin första träningsmatch.

Ja, att korpfotbollssäsongen snart är igång kan knappast ha förbigått någon. I Hoyzer har försäsongen gått på högvarv sedan länge med många välbesökta träningar och tvåmålsspelet vid dessa har vittnat om groende form . Men först imorgon lördag ställs man på prov för första gången i år – då spelar nämligen Hoyzer Boyz säsongens första träningsmatch mot Partizan STHLM på grusplanen i skuggan av Eriksdalshallen.

Partizan STHLM dök upp första gången i Korpens seriesystem år 2012, som dock inte blev riktigt vad de önskat sig och det blev en nästjumboplats i division tolv. Paradoxalt nog gick det betydligt bättre i åttan ifjol, där Partizan slutade på tredje plats, vilket torde göra att laget återfinns på ungefär samma nivå som Hoyzer Boyz denna säsong.

Svarta Gamens herrar hade som bekant svårt att hävda sig i fyran efter seriesegern 2012. Målskyttet kom aldrig igång och tempo, kondition och samspelthet var bristvaror till följd av dålig träningsnärvaro. Efter stor dramatik i de avslutande omgångarna slutade man inte bättre än näst sist i serien. Hoyzer Boyz 2014 innebär dock lite av en nystart och vad passar då bättre än att ställa sig mot en uppstickare från de lägre divisionerna.

Liksom Svarta Gamens lag beskriver sig Partizan som ett hårt arbetande kollektiv med några stjärnor som sticker ut. Hoyzer lär till exempel få se upp med nummer 2 Emil Karlsson som utöver ett tryggt försvarslås också är lagets bästa målskytt. Att de på sin hemsida säger sig ha Sveriges snyggaste klubbmärke kan ju vi i Hoyzer ta med en nypa salt – vi vet ju vilka som officiellt har det!

Lite oroande i Hoyzer Boyz inför morgondagens drabbning är skade- och frånvaroläget. Många spelare har fortfarande inte gjort försäsongspremiär på gruset och saknas också till matchen. Andra får kliva fram och göra mål då såväl Ola Wiklander som Klas Jonsson lämnat återbud. Dessutom tunga avbräck i Alex Dita och Marco Ortolani som går skadade. Andreas Backlund är tveksam till start efter känningar i ljumsken efter senaste träningen. Däremot tyder allt på att målvaktarmonstret Johan Javelius är så pass återställd efter sin otäcka fingerskada att han ställer sig mellan stolparna från start.

SMHI lovar strålande vårsol hela lördagen, så ta promenaden via Eriksdals grusplan (vid Eriksdalshallen) och kolla in hur de hoyzerska pojkarna står sig i årets första kraftmätning. Avspark kl 12!

Läs mer om Partizan STHLM