En pinne till Svarta Gamens damer

Onsdagkväll och matchkväll för Hoyzer Girlz. Motståndet var serieledarna The Balls som tjejerna mötte under föregående säsong med en förlust och en oavgjord match. Pressen var hög och minnena efter förra veckans snöpliga förlust låg fortfarande och lurade under ytan.

Hoyzer äntrade planen blott sju man starkt men med siktet inställt på vinst. Tidigt tog tjejerna kommandot och spelade lugnt och fokuserat. Uppspelen var många men sin vana trogen var det svårt att komma till avslut. The Balls kom över till offensiv planhalva ett flertal gånger men den Hoyzerska backlinjen satte stopp för de flesta försöken och resterande tog kvällens målvakt Åsa Öhman tryggt hand om.

En bit in i första halvlek fick Hoyzer frispark efter att Jessica Norberg blivit utsatt för en ful fällning. Åtta meter ovan mittlinjen lades bollen upp och Theres Berglund klev fram. Med en kraft och precision som annars bara syns i de högre internationella ligorna lägger hon in en klockren spark i bortre krysset och Hoyzer tog en välförtjänt ledning.

Spelet fortsatte i andra halvlek i samma starka anda. Hoyzer Girlz höll sin markeringar i defensiven och tog löpningarna i offensiven. I ett av få farliga lägen lyckas dock The Balls få in en bakom Åsa Öhman och resultattavlan slog om till 1-1. Detta sänkte inte tjejerna utan de lyckades behålla fokus och spela runt bollen i laget.

Trots tröttheten fortsatte gamarna satsa uppåt och tillbringade en hel del tid kring och i The Balls straffområde. Dock var bollen envis och ville inte rulla in. Vid slutsignalen fick tjejerna nöja sig med ett poäng men framförallt glädjas åt en stabil insats. Det ser lovande ut inför nästa veckas möte mot Heineken som tjejerna krossade i första matchen förra säsongen.

Poängen och insatsen firades sedvanligt på Mickel Räv och uppladdningen inför nästa match påbörjades direkt. Man förväntar sig storpublik i det spännande mötet som äger rum under den legendariska Hoyzerveckan. Vinst är det enda alternativet!