Hoyzer Girlz klättrar efter ny seger

Förväntningarna var höga efter förra veckans seger mot Heineken. Västbodas konstgräs skulle återigen intas för ett möte mot tabelltvåorna Runa BK. Under förra säsongen var det jämnt mellan lagen som gick med varsin vinst ur serien. Hoyzer Girlz placerade sig dock i slutändan bättre i serien så pressen att visa var skåpet ska stå var hög.

Blott sju man starkt intogs planen. Tara Svensson hade fått blodad tand efter segertåget veckan innan och ställde sig stadigt mellan målstolparna. Matchen kom dock till en trist start pga ett gäng kids som efter matchstart försökte sabotera genom att flertalet gånger springa över planen. En rejäl utskällning från domaren fick de flesta av dem att lomma iväg och spelarna kunde fokusera på spelet.

Det var jämnt men Hoyzer tycktes vara mer samspelta och flera farliga målchanser skapades. Bristen på avbytare tycktes skapa ett smartare spel hos tjejerna i form av att rulla boll och ta smarta löpningar. Runa var taggade även de och Tara Svensson fick visa sin kvickhet när försvaret missade.

Kreativiteten belönade sig när Theres Berglund lägger ett inlägg från vänsterkanten och Jessica Norberg får för andra matchen i rad nicka in en kasse åt Girlzen. Påeldade av framgången gör Anna Fernlund strax innan halvtid en av sina snabba drivningar in mot mål och lyckas dra in en enkel bredsida bakom Runas målvakt. Tvåmålsledningen står sig inför pausen.

Fokus inför andra halvlek ligger på fortsatt kvickt och enkelt passningsspel vilket i mångt och mycket håller sig. Dock har Runa taggat till och får en del farliga chanser när försvaret inte hänger med. Tara Svensson gör ett gediget jobb i målområdet men ett gäng eftersläntrande kids försöker förstöra spelarnas fokus genom diverse obscena tillmälen. Detta bidrar till att Runa snöpligt lyckas få in en reducering.

Kidsen ger sig till slut av och Hoyzer fortsätter att sätta press i Runas straffområde och snacket om att våga skjuta (tufft att göra mål) verkar ge resultat. Siktet var inte helt klockrent och Runas målvakt lyckades parera väl. Trots tröttheten som börjar infinna sig efter 35 minuters konstant spel höll Hoyzer en hög nivå och Runa hade i slutändan inte en chans. Seger med 2-1 och en riktigt stark insats från hela laget gjorde den tillresta publiken inte behövde vara besvikna.

Nästa vecka är sista matchen innan sommaruppehållet. Motståndet är Sörskogens Finest som trots sin sistaplats i serien vann över Svarta Gamens tjejer i säsongens första möte. Girlzen har dock finslipat sitt spel och bör ha ett övertag. Återstår att se om de klarar pressen!