Målkungen ska hitta målet

Hoyzer Boyz kämpar febrilt för att ta sig ur den formsvacka som varat sedan innan speluppehållet. Nog har det stundtals sett bättre ut de senaste matcherna, men laget saknar den där sista pusselbiten som i slutänden krävs för segrar i fotboll. Målskytten. Kanske finns det en ljusning tills veckans viktiga match.

Torsdagens motståndare Übermensch FS såg länge ut att vara ensamma utmanare till Nyköping i toppen, men har tappat fart efter uppehållet och detroniserades från sin andraplacering efter att ha stått över förra omgången. Übermensch har hunnit med två matcher efter sommaren där bägge slutat oavgjort; 2-2 mot San Marino och 0-0 mot TEKS.

Hoyzer Boyz har inte vunnit sedan den 15:e maj och då var det just Übermensch som stod för motståndet. En kämparinsats gav uddamålssegern mot frustrerade antagonister som inte lyckades rucka spelarbussen som stod fickparkerad i Hoyzers defensiva straffområde, en förlust som fortfarande är deras enda i årets serie. Nu hoppas vi naturligtvis på något liknande då lagen möts igen. Men då kommer det krävas en arbetsinsats av hela laget på alla positioner, att man för en gångs skull är på tå från matchstart och inte bjuder på billiga mål. Varva upp spelarbussen!

Defensivt har man spelat ihop sig efter genomklappningarna innan och direkt efter sommaruppehållet. Offensivt har det blivit bättre, men fortfarande saknas en målskytts karaktäristiska handlag (eller fotlag) med bollen i närheten av motståndarburen. Kanske kan detta lösa sig till på torsdag då forne målkungen Ola Wiklander enligt uppgift äntligen är klar för spel och har uttalat sig om att han trots en förkortad säsong kommer att ta hem skytteligan. Samtidigt vill den irrationelle strikern i vanlig ordning inte ge några garantier:

Äntligen dags för comeback! Vad har du för känslor inför matchen mot Übermensch?
Än är det för tidigt för att ha känslor inför min eventuella comeback. Jag tar varje dag som den kommer, så mitt beslut angående mitt eventuella matchspel tas runt lunch samma dag. Utöver det så försöker jag undvika känslor i den mån det går, både på och utanför planen, då de hämmar mig i mitt sätt.

Varför missade du vårsäsongen?
Brist på inspiration. Sedan Rådjuret berättade för delar av vår gemensamma bekantskapskrets att han och jag är lika bra på fotboll har jag tappat gnistan.

Vad är utifrån träningarna din bild av årets upplaga av Hoyzer Boyz?
Det är för tidigt att säga, men vi har tillräckligt många vassa spelare för att kunna slå alla lag i serien.

Varför tror du att Hoyzer Boyz haft så svårt att göra mål?
Eftersom folk försöker göra mål istället för att passa bollen till en medspelare som är i ett bättre läge.

Hur är din egen form?
Min form är exakt som den brukar vara.

Vad tror du att du kommer att kunna bidra med?
Bollmottagningar, passningar på en touch, djupledslöpningar, aggression och surmulenhet.

Vad tror du på för slutresultat?
Vi fixar 1-1. Andreas Backlund stänker in straffen efter att jag har blivit fälld och lämnat området i ambulans med misstänkt huvudskada.
Übermensch FS vs. Hoyzer Boyz
Tor 11 sep kl 19.45
Hökarängens BP