Hoyzer numret för små för seriesegrarna

Hoyzer Boyz hade behövt överträffa sig själva för att skaka seriesuveränerna Nyköping FCHC Boys. Nu gjorde man inte det. Hoyzer gjorde egentligen ingen dålig match heller, men föll ändå med klara 0-3.

Nyköping FCHC Boys är klara seriesegrare redan efter tio spelade omgångar, detta efter att ha besegrat Hoyzer Boyz. Matchen hann aldrig bli särskilt spännande. Hoyzer fick ägna första halvlek åt att försvara sig, men motståndarna fick det första målet till skänks genom en straff efter att Per Levin inte haft kontroll på armen.

2-0 var mer av ett kvalitetsmål som man kan förvänta sig av ett topplag. Utöver detta hade de flera vassa chanser, inte minst på hörnor och offensiva insparkar då de var riktigt bra i luftrummet, men Johan Javelius visade klass med ett par kanonräddningar. Nyköping hade i princip obegränsat med avbytare och orkade hålla tempot uppe, medan det såg betydligt tunnare ut på Hoyzers bänk.

Det är först i andra halvlek som Hoyzer Boyz mäktar med sitt första riktiga avslut och då är det Bjørnar Berger som kommit upp i banan från backposition som drar till med vänstern, dock strax utanför. Kanske borde John Hollingworth haft en straff då motståndaren trampade på hans fot i straffområdet och visst borde Johan fått med sig en frispark i läget som föranledde motståndarnas 3-0-mål.

Men det var inte marginalerna, domaren eller den för kvällen svårspelade planen som lade krokben för Hoyzer Boyz. Man var helt enkelt numret för små, både bokstavligen och rent kvalitetsmässigt. Nyköping var tunga att möta, något som fler lag än Hoyzer har fått erfara denna säsong. Förhoppningarna att skaka serieledarna och skjuta upp segerfirandet en vecka eller så grusades tämligen omgående och man saknade åter förmågan att oroa på topp, detta plågsamma faktum som förföljt Hoyzer Boyz hela säsongen.

Läget är dock fortsatt raffinerat kring det nedre strecket, efter att även San Marino åkt på ännu en svidande förlust. Dessa är Hoyzers motståndare nästa vecka och en seger där är vad som krävs för att rädda säsongen och säkra ett nytt kontrakt.