Hoyzer Boyz första nyförvärv?

Fotbollsklubben Hoyzer firar som bekant tioårsjubileum i år och kanske är det viktigare än vanligt för Svarta Gamens lag att visa upp en stark trupp inför säsongen. Sportchefen Bjørnar Berger har en hektisk period framför sig, men allt tyder nu på att årets första nyförvärv bara är detaljer från att presenteras.

Hoyzer Boyz skapades senvintern 2005 och fyller således tio i år. Tio säsonger av resultat som inneburit alltifrån bottennapp till serie- och cupsegrar. Men oavsett om det blivit fågel, fisk eller mittemellan har man kunnat ståta med att vara en storklubb, idag med herr-, dam- och mixlag, som alltjämt växer.

Frågan om vilka som ska representera klubben 2015 är med säkerhet mer uppsnackad än på många år och med ett par målmässigt skrala säsonger i backspegeln är det knappast en hemlighet att laget söker efter poängspelare. Kanske har man en dellösning i Lars Gådeby?

Berätta lite om dig själv!
– Lars Gådeby, 32 år, grafisk designer, animatör och hobbyillustratör från Dalarna. Har spelat fotboll sen 7-årsåldern med vissa pauser. Toppen på karriären är seriespel i Dalarnas Div 5 södra. Har tidigare spelat i Näs IF, Horndals IF, Sundborns GOIF, Hattrick United och Bara Bajjare FF. Jag har spelat forward i stort sett hela mitt liv. Har fru och barn och bott i Stockholm i 6 år. Herregud vad tiden går!

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Targetplayer, inte så värst löpvänlig. Eller jag springer gärna framåt, men har svårt att motivera mig att springa bakåt. Back in the golden days så var jag mycket stark på huvudet och tycker att det hänger med hyfsat bra fortfarande. Kommer inte lika högt upp i luften dock. Har lätt att läsa bollbanor och spel, men kanske inte tillräckligt snabb just nu för att kunna utnyttja det till fullo. Passningssäker med ett bra öga för avslut. Älskar att göra mål! För mig är det det som jag gillar mest med fotbollen!

Hur kom du i kontakt med Hoyzer Boyz?
– Säsongen innan körde jag 11-manna konstgräs i ett lag jag kände kanske inte var riktigt för mig. Det kändes inte så roligt att spela fotboll och det var svårt att komma in i laget. När inomhussäsongen började blev jag sugen på att spela igen och tänkte att jag kanske kunde fylla ut Hoyzers inomhusträningar om det behövdes. Och efter en träning kände jag att det kändes rätt. Men jag var inte säker på om jag över huvud taget skulle fortsätta med fotbollen. Men efter ett par träningar till så var det inget snack om saken och jag känner att jag hittat hem. Dessutom har Bjørnar (Berger) nämnt ett antal gånger att ni letar efter en naturlig striker och jag tänkte att det låter ju som jag. Att det dricks bärs efter träning och match är ju ett plus i kanten det med.

Vad har du fått för intryck av klubben efter att ha tränat med laget?
– En trevlig klubb som verkar lätt att komma in i gemenskapen i. Håller en ganska hög nivå på spelet, men det känns ändå som att ha roligt kommer i första hand, både på och utanför planen. Ett lag som vill göra mer än att bara lira fotboll två gånger i veckan.

Vad har du för förhoppningar på säsongen?
– Att kroppen ska hålla hela säsongen, att ha roligt på planen igen och att jag ska förbättra det gamla rekordsnittet på 1,5 mål per match. Det sträckte sig dock över ett antal säsonger, men ingenting är omöjligt, som en klok Mas sa en gång.

Hur är matchformen?
– Har varit betydligt bättre, men också sämre. Jag kommer nog pricka in formtoppen lagom till seriestarten. I skrivande stund har jag en hel del strul med ryggen, men det ska nog gå att lösa. Det hänger antagligen ihop med min inte-stretcha-efter-träning-tradition.

Hoyzer Boyz sportchef Bjørnar Berger har jobbat hårt och länge för att få Lars Gådeby till Hoyzer och är övertygad om att han har mycket att tillföra laget.
– Lars är ju en erfaren spelare som har gjort hinkvis med mål i korpfotbollen tidigare. Han är bra på att avsluta och hålla i bollen. Sen har han ju en personlighet som passar bra in i Hoyzer.

Däremot är Berger fortsatt förtegen om hur förhandlingen med Gådeby fortlöper:
– Han har inte signerat kontraktet ännu. Utöver det så är vår policy att det inte kommentera kontrakt med spelarna.