Hoyzerspekulationer om backförstärkning

Det är Silly Season i Hoyzer och de senaste ryktena gäller en förstärkning i det defensiva ramverket. Genast startade rykten om en eller flera combackande backar. Hoyzernytt spär gärna på med lite bränsle till spekulationerna.

Det märks att den riktiga fotbollssäsongen närmar sig. Den som spelas på grus (eller i Girlzens fall grus med plast på), sju mot sju och där det ena laget bär Svarta Gamens omisskännliga klubbemblem. Under den frejdiga ytans lugn fullkomligt bubblar det av aktiviteter, längtan, rykten och engagemang, som sig bör i en klubb av Hoyzers kaliber.

Sociala medier har de senaste dagarna fyllts med återkommande signaler på att ännu en värvning är på väg att presenteras i Hoyzer Boyz. Tidigare i veckan skrev vi om att klubben vill få den rutinerade målskytten Lars Gådeby till 2015 års trupp. Denna gång handlar det, ryktesvis, om en defensiv förstärkning som kan vara på ingång. Att det dessutom kan handla om en efterlängtad comeback fick spekulationerna att ta rejäl fart.

Hoyzer Boyz backlinje har fått se legendarer som Johnny Wiederholm, Kristoffer Kearsley, Daniel Sannum, Michelle Edgren och Anders Gunnarsson komma och gå. För att fylla luckan har man värvat Tomas Kullander, samt flyttat ner tidigare mittfältarna Bjørnar Berger och Carlis Fridlund. Även Micke Ek och John Hardy Hollingworth har de senaste säsongerna vikarierat på backpositionerna. Förvisso rutinerade, bolltrygga och stabila försvarare, men relativt ålderstigna och inte lika rappa i steget som förr.

Under Hoyzer Boyz ungdom dominerade den sk Skäggmuren, bestående av Sannum, Wiederholm och Edgren luftrummet med sin längd, tyngd och relativa snabbhet på långa sträckor. Men skadebekymmer satte käppar i hjulen och istället började man försöka spela in en modell där backarna ska fördela bollen och bygga spel istället för att tjonga den så högt upp i banan som möjligt. Snabbe och tekniske Anders Gunnarsson var urtypen för den spelstilen och var dominerande då Hoyzer Boyz senast vann både serien och cupen 2012.

Frågan alla ställer sig inför klubbens tioårsjubileum är vem eller vilka som är på väg hem? Spelande sportchefen Berger har flera gånger gått ut och sagt att han vill ha minst en back till i laget och gärna en som bidrar med den snabbhet som saknas hos den nuvarande försvarstrojkan. Källor nära laget har inkommit med uppgifter om att Berger varit i kontakt med flera av de gamla Hoyzerhjältarna.