Motståndarna talar ut inför seriefinalen

Hoyzer Boyz vann med mycket tur och lite skicklighet seriepremiären utan att få spelet att stämma. Det gör att onsdagens match blir en mycket tidig seriefinal mot tabellettorna VM94. Vi passade på att kolla in läget i hos motståndarna inför toppmötet.

Det bästa från Hoyzer Boyz första seriematch för året var nog de tre poängen, för i övrigt fanns det mycket att önska. Vissa Hoyzerspelare gick så långt att de bad motståndarna om ursäkt för den inte helt rättvisa segern. Inte var det något fotbollsgodis publiken bjöds på, men tre pinnar är, hur man än vrider och vänder på det, ett poängmässigt toppresultat. Det blir inte mer än så, även om man presterar förödande vacker fotboll.

Gott så! Den darriga premiärnerviga vinsten är historia och laget måste se fram emot nästa utmaning i form av serieledarna VM94. Hoyzernytt fick en intervju med motståndarnas Patrik Hjalmarsson som från sidlinjen fick se sitt lag vinna kontrollerat mot Team Fabulator efter två mål på straff.
– Jag tycker att vi dominerade matchen men lyckades inte få in bollen, delvis tack vare en stark insats av motståndarmålisen. Men vi fick två välförtjänta straffar och borde nog haft en till. Dessutom lyckades vi hålla nollan trots att vår ordinera målvakt inte kunde vara med, starkt.

Hur är känslan i laget efter premiärsegern?
– Känslan i laget är på topp! Vi var nog lite spända och nervösa inför steget upp i division 5, men jag tycker vi skötte oss alldeles utmärkt i premiären.

Vad känner ni till sedan tidigare om de andra lagen i serien?
– Vi vet väl egentligen ingenting om de andra lagen, men vi hann se lite av matchen innan vår och man får väl känslan av att folk tar det på lite större allvar och att spelet är lite tuffare. Vad gäller ert lag så hade nån i laget hittat er sida där ni skrev om årets motståndare. Flera hundra visningar – nu jäklar är vi på en helt ny nivå!

Vilka är VM94?
– Vad ska man säga om VM94? Jag och den andre lagledaren Ulrik (Berglund) hade väl pratat i några år om att starta ett lag. Vad gäller lagnamn ville vi ju såklart ha ett bra och lite roligt namn, och eftersom vi båda minns den magiska sommaren kom vi väl fram till att det skulle vara ett roligt och framför allt FINT namn. Dessvärre har vi en del yngre förmågor i laget som inte hade turen att uppleva det där och då – men vi har som krav att se den underbart fantastiska VM-KRÖNIKAN minst(!) en gång innan man får vara med och spela matcher.

Vad tror du publiken får se för matchbild?
– Den eventuella publiken kommer få se en underhållande match där vi nog förväntas, i alla fall av oss själva, ha bollinnehavet. Det kommer nog däremot även vara lite ringrostigt här och där. Träningarna är ett sällsynt inslag.

Törs du tippa ett slutresultat?
Slutresultat: Oavgjort 2-2
Ons 6 maj kl 18.30
VM94 vs. Hoyzer Boyz
Hökarängen BP