Hoyzer Boyz hämtade upp tvåmålsunderläge

Siktet var inställt på ny seger mot tabelljumbon Team Fabulator. Istället hamnade man i ett tvåmålsunderläge och trots att Hoyzer kvitterade var det allt annat än nöjda miner i Svarta Gamens lag efter matchen.

Hoyzer Boyz ville segla vidare på förra veckans sköna seger mot Örbys Finest och med detta slippa oroa sig för nedflyttningsstrecket. Team Fabulator låg inför matchen på den åttonde och sista platsen i serietabellen och borde inte ha varit en oöverkomlig motståndare för Svarta Gamens förkämpar.

Dessvärre tvingades Hoyzer åter till omdisponeringar i laguppställningen, där Andy Backlund tog plats bredvid Lars Gådeby på topp. Med Tomas Kullander bortrest och Carlis Fridund knäskadad fick offensivt skolade Albin Hagberg märkligt nog kliva ner i backlinjen, vilket dock rättades till i paus då istället Mikael Edgren gjorde ett rakt positionsbyte och förtjänstfullt tog tillbaks sin gamla backposition.

Till en början såg det dock riktigt illa ut. Hoyzerspelarna hittade inte rätt i positionerna, blev passiva i presspelet, hanterade bollen som en het potatis, rensade istället för att plocka ner bollen och slog vårdslösa, livsfarliga felpass centralt i banan på egen planhalva. Fabulator fick en viss press mot Hoyzermålet först och främst tack vare fasta situationer efter alla dessa okontrollerade rensningar.

Men det kunde och skulle bli värre. En misslyckad utspark snappades upp av en Fabulatorspelare som fick fri väg fram till straffområdet. Skottet satt otagbart vid Johan Javelius högra stolpe. Så mycket till väckarklocka blev inte baklängesmålet för de gulsvarta som fortsatte att spela stressat och med dålig press på motståndarna. Men efter en period som kan ha varit bland det sämsta vi sett den här säsongen började Hoyzer sakteligen spelar sig in i matchen och den andra halvan av första halvlek hade laget tagit över initiativet.

Lagen fick varsin riktigt rykande het målchans innan det var dags för halvtidsvila. När andra halvlek blåstes igång fortsatte Hoyzer Boyz att föra spelet, men ännu en gång bjöds motståndarna på ett tidigt mål. Denna gång var det dock domaren som stod för bjudningen. Passivt hoyzerskt backspel gav en Fabulatorspelare ett nickläge i kamp med Hoyzerkeepern. Motståndarens nick gick strax utanför innan han kolliderade med Javelius utsträckta armar.

Till Hoyzerspelarnas förvåning, och motståndarnas förtjusning, pekade domare Rosén på straffpunkten. Mycket märkligt med tanke på att Fabulatorspelaren kommit till avslut och bollen redan var död när spelarna slog ihop. Tyvärr var det inte det enda direkt felaktiga domslutet som orsakade osedvanligt stor irritation i Hoyzerlägret denna afton. Straffen satt naturligtvis och uppförsbacken blev med ens brantare.

Men Hoyzer Boyz fortsatte att pressa, skapa massor med lägen och för en gångs skull satt de flesta avsluten på mål, där dock motståndarkeepern var omutlig. Fabulator lyfte långt och flyttade upp laget på fasta, men hade inte mycket till initiativ i matchen. Till sist gav den hoyzerska anstormningen resultat. Lars Gådeby använde sin tyngd och stångade sig fram för att möta en mycket bra hörna från Johan Wikström. Nicken satt perfekt och stenhårt i nätmaskorna och Hoyzer Boyz hade fått den välförtjänta reduceringen!

De gulsvarta fortsatte att pressa, trycka in bollar på mål och stöta på returer, men motståndarmålvakten bjöd inte på mycket av den varan. Men kvitteringen skulle komma! Ett flackt inspel nådde Andy Backlund som klackade bollen… i stolpen. Målvakten fick dock inte ordning på utstudsen och Hoyzeranfallaren kunde trycka in sin egen retur. 2-2 och stort jubel i Hoyzer!

Med blott minuter kvar på klockan gick Svarta Gamens lag helhjärtat för ett segermål och visst var det nära. Andy fick ett drömläge efter att ha lurat ner målvakten, men utan att få till avslutet. Gådeby hade ett nytt nickläge som denna gång gick över och man slarvade bort ett par gyllene lägen där man kom till anfall i numerärt överläge.

Den sista matchsekvensen hade kunnat generera en Hoyzerstraff efter att Gådeby blir nergjord i straffområdet, men domaren valde att istället blåsa av matchen. Trots den starka återhämtningen var känslan i Hoyzer att man åter tappade två poäng helt i onödan. Fabulator fick två mål till skänks, samtidigt som Hoyzer Boyz i vanlig ordning borde ha fått bättre utdelning på sina chanser. Coach Anton Knopff sammanfattar det kärnfullt:
– Hela säsongen har det känts som att motståndarna har haft stolpe in mot oss, fått till helt sjuka drömmål och billiga slumpmål, medan vi behöver ett halvdussin kanonlägen för att sätta en enda balja. Vi krigar på bra, men saknar medflyt. Det var ändå en härlig match att spela med massor av kamp och känslor ute på planen.

Några det verkligen lossnat för är LPM som fortsätter att vara höstens formlag. Det i våras totalt avsågade jumbolaget måste ha värvat bra under sommarfönstret, då de med ännu en seger tog över Hoyzers femteplats. Hoyzer Boyz måste nu vinna sexpoängsmatchen mot IFK Lasse Kinch i nästa omgång. Annars kan det bli så illa att Svarta Gamens herrlag tvingas spela med kniven på strupen i en dramatisk slutomgång mot tabelltvåorna Mellangårda BK, vilka jagar seriesegern i det täta toppskiktet.