Frälsarn till Hoyzer – för bra för att vara sant?

Hoyzer har under försäsongen spänt musklerna och stärkt lagen rejält på vitala positioner. Nu öppnar även Hoyzer Boyz legendariske målskytt Klas ”Frälsarn” Jonsson transferfönstret lite på glänt för Svarta Gamens lag.

Hoyzer Boyz meste målskytt genom tiderna är som bekant Klas ”Frälsarn” Jonsson. Efter sin andra och senaste sejour i Svarta Gamens lag har han hunnit med att även föra Dragonerna till flera serietitlar och en räkmacka genom Korpens divisioner. Men han har aldrig släppt kontakten med Hoyzer och var en av många före detta profiler som firade klubbens 10-årsjubileum ifjol.

I helgen gjorde Klas via sociala medier dessutom en gest som av många med ett dunkande Gamhjärta tolkades som en möjlig öppning för comeback och omedelbart startade spekulationerna och drömmarna om Frälsarns återuppståndelse. På Hoyzernytt var vi inte sena att höra av oss till den tidigare skyttekungen och lagkuggen.

Hej Frälsarn! Hur är läget?
– Läget är rätt fint. Jag håller precis på att återhämta mig efter en vecka i influensans tecken. Formen kunde med andra ord vara bättre. Jag siktar dock på att komma igång ordentligt nu, så att kroppen är redo när serierna sätter igång i vår.

Rykten gör gällande att du och Hoyzerledningen har haft kontakt om ett kontrakt. Stämmer det?
– Jag vill inte kommentera huruvida vi fört samtal om ett kontrakt eller inte. Däremot har jag alltid varit öppen med att min dörr till Hoyzer aldrig varit stängd. Frågan om en comeback kommer alltid handla om att det ska kännas rätt för alla parter och att det ska finnas tid för det. Jag vill inte göra något halvdant.

Vad är det som avgör ifall det blir en ny sejour i Hoyzer eller ej?
– Det är många saker som ska stämma. Att kroppen håller och att det finns tid är väl primärt det viktigaste. Jag skulle ljuga om jag sa att den ekonomiska biten inte spelar roll också. På senare år har flera tunga namn, inte minst den eminenta krogen Mickel Räv, valt att sponsra klubben. Det är klart att jag lockas av att vara med och dela på den kakan!

Hoyzer Boyz med Klas Jonsson i Europaspel. Foto: Jonas Edsvik, nyan.ax

Du är redan firad målskytt i ett av Korpens topplag. Vad får dig att ens överväga en flytt till ett Hoyzer Boyz som på senare år mest fått kämpa kring det nedre strecket?
– Mitt hjärta kommer alltid slå hårt för Gamen. Att få representera Hoyzer är en ynnest som är få förunnat och därför kommer jag alltid bära klubbmärket med stolthet. FC Barcelona må ha och gjort uttrycket ”Mer än en klubb” känt, men alla vet att det finns en klubb som mottot passar in bättre på: Hoyzer. Dessutom saknar jag spelarna i laget och är nyfiken på nyförvärven som klubben inhämtat senaste säsongerna.

Ja, vad är det egentligen som skapar känslan av ett storlag, trots att Hoyzer inte direkt lever upp till det sportsligt?
– Den grandiosa självbilden, gemenskapen och allt som rör livet utanför sidlinjen såklart. Klubbens sponsorer och organsation håller dessutom världsklass.

Du är ju en levande legend i Hoyzerled – hur känns det att vara en så firad spelare i en av Korpens mest notoriska klubbar?
– Det är ett privilegium. Visst, att folk ramlar fram på krogen och vill prata fotboll och Hoyzer kan ibland bli lite påfrestande för mina vänner. Men det är ju samtidigt väldigt roligt. Hoyzer betyder mycket för många människor och de flesta vill ju bara visa sina sympatier för laget eller utdela en ryggdunk. Jag försöker njuta av varje sekund och inte glömma att ”allt som lever är förgängligt”.

Så vad tror du, får vi se dig med den Svarta Gamen på bröstet i vår?
– Mitt optimistiska hjärta arbetar hårt för att få med min mer skeptiskt lagda hjärna på ett ja.