Ny vändning i Hoyzers tränarkarusell

Hoyzernytt rapporterade igår om ryktena som omgärdat klubben den senaste tiden. Det har funnits starka indikationer på att Coach Anton Knopff antingen avgått, avsatts eller sparkats, men idag dementerade den utpekade ersättaren att han har några som helst ambitioner att ta över tränarrollen.

Ingen vet riktigt vad som händer under ytan i Hoyzer Boyz. Påstådda slitningar mellan truppen och den sportsliga ledningen har på sistone figurerar flitigt i kölvattnet av de uteblivna resultaten. Och när Coach Knopff tog vad vissa menar är en timeout, men som officiellt inte ska vara en dåligt tajmad tjänsteledighet, genomfördes flera stora strukturella förändringar i lagets spelsystem.

Igår kunde vi avslöja att dessa förändringar genomförts utan Knopffs kännedom eller medgivande, samtidigt som han värjde sig för alla spekulationer om en påtvingad eller självsvåldigt initierad avgång. Frågan är om Anton Knopff är förd bakom ljuset eller slåss för sin överlevnad som tränare för klubben? Vissa rykten har till och med gjort gällande att Svarta Gamens herrlag hade en ny tränare på ingång: ingen mindre än den forne guldtränaren Michelle Edgren.

Men idag mötte så Edgren spekulationerna om att han skulle vara på väg att ta över tränarrollen med följande pressmeddelande:

Jag har inga ambitioner att ta Coach Knopffs plats som tränare. Jag har fullt förtroende för honom och jag tror att han kommer se att ändringarna som gjordes under hans frånvaro var nödvändiga och helt rätt för Hoyzer Boyz, både nu och för resten av säsongen.

Den här storyn handlar, som så ofta, om sensationsjournalistik och medias våta drömmar om saker som inte finns. Det är något som kommer med att spela för en storklubb som Hoyzer.

Men jag kan försäkra er om att vi inte låter det påverka oss. Vi har bara nästa match i sikte. Och det med Coach Knopff i tränarstolen. Det ska bli kul att se honom igen.

Dementin gjuter måhända tillfälligt olja på vågorna. Det återstår att se hur Knopff reagerar på att inte längre sitta i förarstolen för lagets strategiska upplägg. Vankas det maktstrid i Hoyzer Boyz? Har klubbledningen och den sportsliga ledningen tappat omklädningsrummet? Det är tveklöst lite för mycket dramatik kring krislaget för att ingen ska avgå! Kanske kan en ny vinst på onsdag skapa lite lugn, samförstånd och ordning.