Hoyzers årskrönika 2016

2016 är inne på stopptid! Vad är minnesvärt från ett år som i mångt och mycket kännetecknats av tvära kast mellan hopp och förtvivlan? Hoyzerredaktionen blickar tillbaks på den gångna säsongen…

Ännu ett år närmar sig slutet. För fotbollsklubben Hoyzers del blev det ett minst sagt svängigt år, både för damlaget och herrarna. Resultatmässigt slutade det ungefär som det brukar, dvs med ganska tråkiga placeringar i tabellens mittskikt. Men säsongen bjöd på så många tvära kast mellan hopp och förtvivlan att ingen borde kunna anklaga något av Svarta Gamens lag för att vara tråkiga.

Hoyzer Girlz hade en oerhört stark vår. Efter en onödig förlust i säsongspremiären radade Girlzen upp fyra raka vinster! Spelet var stundtals bländande och laget var fyllt till bredden av matchvinnare. Trots en loj insats och förlust i sista omgången innan sommaren tordes många hoppas på guldstrid under hösten. Det skulle visa sig vara ack så fel…

Hoyzer Boyz hade under samma period visat ett betydligt svagare facit. Efter en skaplig inledning inleddes en rekordlång måltorka som innebar poängtapp i varje match. Ökenvandringen varade i sex omgångar och först när laget åter mötte tabelljumbon Team Fabulator, det senaste lag Hoyzer gjort mål på samt vunnit mot, blev det både mål och vinst!

De uteblivna resultaten innebar inte helt oväntat att spekulationer om ett tränarbyte började florera. Efter förlusten i omstarten iscensattes vad som verkade som en kupp, där spelarna i Coach Knopffs semesterfrånvaro konspirerade och testade ett nytt, potentiellt mer offensivt spelsystem. Men en säsong med Hoyzer är inte hoyzersk om det inte stormar i och kring laget, så det var ett välkommet inslag i ett annars ovanligt stillsamt 2016. För vid det här laget har väl alla glömt de vanliga schismerna, korruptions- och förskingringsskandalerna, samt dessa ständiga bråk med Hoyzers slemma nemesis Idrottsförvaltningen.

Detta blev signifikant för resten av hösten där det mesta efter en skakig inkörningsperiod lossnade. Hoyzer Boyz förlorade inte en match på resten av säsongen och blev för den delen inte heller mållösa någon gång. En stark höst tog laget från nästjumboplaceringen till en fjärde plats, vilket är fullt godkänt, även om det känns som att Hoyzer Boyz med lite mer jämnhet samt en renodlad målgörare lika gärna kunde ha slagits om seriesegern som istället tillföll gamla bekantingarna Ivar Lo Park Rangers.

För damerna blev hösten det omvända. Det frejdiga spel som lyfte laget under våren var som bortblåst och Hoyzer Girlz fick kämpa för vartenda mål. Det blev sex raka förluster och Girlzen sjönk som en sten genom tabellen. Till slut rätade laget på gamnacken och kunde nätt och jämnt rädda kontraktet tack vare en sjundeplats bland de nio lagen, där Sega Råttorna tog hem slutsegern.

Men mitt i alltihop höll Svarta Gamens lag i den vartannatåriga grusturneringen Hoyzer Cup! Som vanligt blev det en succé med fin stämning och strålande sensommarväder. Extra roligt var att det för första gången gick att få ihop en damklass, vilket med tanke på all positiv respons borde bli permanent i framtida turneringar. Stort grattis till vinnarna BK Benbrott (dam) och Svineri Måndag (herr).

Frågan en måste ställa sig är förstås vad 2017 kan tänkas bära i sitt sköte? Mycket tyder på att fotbollen slutligen kommer att dö i och med att Hoyzer Boyz kan tvingas till att byta sport och börja spela på plast. Det ska bli mycket intressant att se hur Korpens gruskramare nummer ett klarar av en sådan omställning, där underlaget främjar löpvilliga, tekniska och snabba spelare. 2016 var ju året då herrlaget blev 30+ och med en snittålder kring 35 kommer en övergång till Old Boys-serien säkert att diskuteras inom en snar framtid.

Hoyzer Girlz har också stora utmaningar att ta sig an då två av lagets stabilaste pjäser tar ett sabbatsår i väntan på Hoyzerbebisar. Stort grattis till Theres och Anna, men Girlzens sportsliga ledning har en hektisk vår att se fram emot för att fylla deras fotbollsskor!

Törs vi hoppas på sportsliga framgångar kommande säsong? Oklart i dagsläget, men båda trupperna kommer att behöva förstärka om de ska ha någon chans att få fira nåt mer än enstaka segrar. Och låt oss hoppas att klubben kan ta revansch på sig själva för det skamliga återbudet i fotbollsturneringen Ölbollen, där Hoyzer faktiskt var regerande mästare. Apropå öl tisslas det i de hoyzerska kulisserna om planerna på att ta fram en alldeles egen specialbryggd maltdryck! Oavsett vad som händer på planen under 2017 kommer Svarta Gamens lag att frodas vid sidlinjen. Väl mött och gott nytt år!