Coach bytte ut Hoyzer mot orcher och troll

På lördagskvällen träffades Svarta Gamens lag Hoyzer med respektive hos huvudsponsorn Mickel Räv för att äta middag och umgås i goda vänners lag. En som inte närvarade var klubbens coach Anton ”Knoppen” Knopff, en vakans illa nog i sig. Men när orsaken till Knoppens frånvaro uppdagades väcktes starka reaktioner från spelarna.

Det blev en trevlig helkväll på Mickel Räv, många trevliga återseenden och nya bekantskaper då många av spelarnas respektive hakat på för att njuta av huvudsponsorns delikata middag. Årets Hoyzer 2015, Tara Svensson, prisades och hyllades och stämingen var över lag god. Smolk i bägaren var dock att klubbcoachen Anton Knopff avböjt att närvara. Han skulle nämligen leka med egenhändigt målade tennfigurer och spela det infantila brädspelet Warhammer. Reaktionerna lät inte vänta på sig.

– Man kan ha mer eller mindre goda skäl att utebli från en lagaktivtet. Det här var inget gott skäl! dundrade Hoyzer Boyz lagkapten och team manager Carlis Fridlund när han nåddes av nyheten.

Uppgifterna om Knoppens ohoyzerska sidoaktiviteter ska ha bekräftats av en anonym källa inom laget som står coachen nära, men som inte vill kommentera detta vidare. Vi frågade istället Fridlund vilka känslor detta rör upp i laget och hur det påverkar lagmoralen:
– Först blev jag förstås rasande, sedan väldigt, väldigt besviken. Kanske överdriver jag en smula, men det känns som att Knoppen förringar sina lagkamrater av kött och blod och öl för tennfigurer. Vilken vuxen människa leker förresten med tennfigurer? Det är 2016, liksom!

Det är i skrivande stund oklart hur det inträffade kommer att påverka Knoppens ställning i laget, i synnerhet som inga kontrakt är skrivna för 2016 och alla på ansvarsposter måste söka om att förnya sina uppdrag. Klart är att det rests vissa tvivel i laget.
– Jag trodde att hans taktiska kunnande kom ifrån fotbollen. Nu ställer man sig frågan om det inte kommer från brädspelen, och vilken relevans det har för fotbollsspel över huvud taget, kommenterar sportchefen Björnar Berger bekymrat.

Hoyzers lagstämma går av stapeln lördagen den 20/2 och då brukar klubben också spika uppdragen inom klubben. Vi kommer såklart att följa skandalen kring coach Knopff och om eventuella kandidater på tränarposten kan bli aktuella.