Hoyzer bildar förening – under bandyförbundet

Hoyzer är äntligen även på pappret en klubb! Men i ett lag som inte räds kontroverser är det kanske föga förvånande att man formellt i första hand inte kommer att ägna sig åt fotboll.

På Hoyzers årsmöte togs beslutet om en omvandling till ideell förening. Efter många om och men står det nu klart att föreningsbildandet har gått igenom och att fotbollsklubben Hoyzer bildar förening under Stockholms Bandyförbund(!)

– Vi hörde av oss både till Svenska fotbollsförbundet och Stockholms fotbollsförbund, men de var föga intresserade av att registrera ett korpfotbollslag. Dessutom insåg vi vissa begränsningar i deras stadgar som inte alls hade passat just Hoyzer om vi gick in som förening under de förbunden, säger Pontus Västerholm som varit projektledare för ombildningen.

– Jag fick ett tips om att andra förbund hade stadgar och kravställningar som bättre passade oss och där hade bandyförbundet dels fördelen av att vara mer generösa med föreningsskapet, dels tillät de sidoverksamheter på ett annat vis eftersom bandy är så pass säsongsbundet. Det är lite av en byråkratiskt formell kullerbytta, men det viktigaste är att vi kan bilda förening och få de fördelar detta innebär.

Hoyzer är alltså i första hand registrerade som en bandyklubb, men med huvudsaklig sidoverksamhet inom fotboll under årets varmare månader.

– Det var ju en fördel att vi kan heta BK Hoyzer, i och med att det inte behöver utläsas som Bandyklubben Hoyzer, utan lika gärna som Bollklubben Hoyzer. Det blev till slut en ganska elegant lösning om jag får säga det själv, avslutar en nöjd och lättad Pontus.

Det är i skrivande stund oklart ifall BK Hoyzer kommer att kunna ställa ett lag på isen lagom till bandysäsongen 2017-2018