Viralgranskaren: Nej, Hoyzer har inte blivit bandyklubb

Vi kan lugna alla arga, oroliga och besvikna Hoyzerspelare och fans som hört av sig till redaktionen. Artikeln om att fotbollsklubben Hoyzer bildat förening under bandyförbundet var inget annat än ett tarvligt spratt, den första dagen i april till ära!

I tider av alternativa fakta, fejkade nyheter och andra osanningar gör en rätt i att alltid förhålla sig kritiskt till sina nyhetskällor. Framför allt ifall det är den första april, din dumma sill. Trots att Viralgranskaren snabbt flaggade nyheten om Bandyklubben Hoyzer som falsk, var det tydligen många som lät sig föras bakom ljuset. Hoyzerredaktionen kan bekräfta att det bara var hittepå och ljug.

Men det finns ändå en uns sanning i sprattet, då det är helt sant att Hoyzer i veckan har fått sin ansökan om att bilda förening godkänt och nu är SGSK Hoyzer – Svarta Gamens Sportklubb Hoyzer! Innan du börjar fundera på ramsor som rimmar på SGSK ska nämnas att klubben i första hand även fortsatt kommer att kalla sig Hoyzer, och lagen Hoyzer Girz och Hoyzer Boyz. Och föreningens huvudsyfte kommer att vara att spela fotboll!