Mia Högberg Årets Korpare!

När Korpen Stockholm höll upptaktsträff inför fotbollssäsongen blev för en gångs skull Svarta Gamens lag inte lottlösa. Hoyzerspelaren Mia Högberg tilldelades den finaste individuella utmärkelsen – Årets Korpare!

Som vanligt hade Svarta Gamens Sportklubb Hoyzer skickat en delegation till fotbollens upptaktsträff. Och när årets pristagare skulle koras fick de gulsvarta anledning att jubla då en Hoyzer tog hem hedersutmärkelsen Årets Korpare. Något tagen av stundens allvar och med lätt darr på rösten läste fotbollsgeneral Henrik Teljfors upp motiveringen:

“Mia Högberg är ledare i Korpen Stockholm där hon håller i fotbollsträningar för kvinnor, icke-binära och transpersoner. Två gånger i veckan leder hon såväl rutinerade fotbollsrävar som rena nybörjare genom olika övningar och tvåmålsspel, alltid med ett leende på läpparna. Tack vare sin entusiasm och engagemang gör hon träningarna till veckans höjdpunkt för alla som deltar. Mia förkroppsligar verkligen det gröna och sköna ledarskapet med sitt inkluderande sätt och sin förmåga att se alla.”

Mia själv hävdar att engagemanget och drivkraften kan härledas ur något mer personligt.
– Främst är det väl kärleken till sporten fotboll som motiverar mig. Jag har en kronisk depression samt utmattningssyndrom i bakgrunden och har märkt att den enda gången jag mår riktigt bra är när jag spelar och tränar fotboll. Har märkt att jag dessutom får andra att må bra genom fotbollen så det är också en drivkraft.

Den enda gången jag mår riktigt bra är när jag spelar och tränar fotboll

– Jag tror det är att jag är ödmjuk och väldigt fördomsfri. För mig finns bara två typer av människor; de som är trevliga och de som inte är trevliga. Vad dessa personer sedan har för bakgrund socialt, religöst, nationellt och sexuellt är för mig totalt ointressant. Är du trevlig mot mig så kommer vi ha superkul, är du inte trevlig mot mig ger jag dig ändå möjligheten att ha trevligt med mig eller oss i hopp om att du ska utvecklas som människa och bli en trevlig person på köpet. Alla förtjänar ju så att säga en ”andra chans”. Fotbollen förenar oss alla och på köpet blir vi alla öppnare och mer förstående för varandras olikheter.