Nervig kapten inför seriepremiären

På tisdag 20.30 möter Hoyzer Boyz okända Gruesome FourFour Twosome i seriepremiären. Någon som har spelat fler Hoyzermatcher än de flesta men som ännu känner av premiärnerverna är lagkapten Carlis Fridlund.

Ett tydligt vårtecken är att Korpens serier sparkar igång. Liksom våren generellt, tenderar premiären att skjutas fram någon vecka för varje år som går. För en gångs skull kommer dock halva serien att hinna avverkas innan sommaruppehållet och förhoppningsvis kan Svarta Gamens lag vara på tårna från start i år. Kapten Fridlund tror på en bättre start och säsong än ifjol:
– Jag går in i säsongen med en positiv känsla. Till att börja med har vi en säsongs vana av plastgräs i ryggen. Jag har spelat på grus hela mitt liv och är inget fan av syntetmaterial – det gynnar snabba och tekniska spelare och jag är varken eller. Inte så många andra i Hoyzer Boyz heller. Men på samma vis som vi kunde tämja gruset till vår fördel måste vi kunna utnyttja ett förutsägbart plastmaterial bättre än vi gjorde ifjol.

På samma vis som vi kunde tämja gruset till vår fördel måste vi kunna utnyttja ett förutsägbart plastmaterial bättre

– För det andra mötte vi ett par av de absolut bollskickligaste lag vi mött sedan Hoyzer grundades 2005. Även om vi hade spelat prickfritt och överträffat oss själva hade vi inte några poäng att hämta ifrån de matcherna. De borde helt klart ha spelat i en toppdivision istället. Förhoppningsvis har Korpen lyckats bättre nu att få till en serie där lagen är på skapligt jämn nivå och att lagen har för avsikt att spela hela säsongen, så tabellen inte stökas till av en massa avhopp och walkovers.

– Sist men inte minst är att få tillbaks glädjen och hitta det typiskt hoyzerska. Att hitta oss själva.  Nu har vi återigen samma speldag som Girlzen, i Farstatrakten med gångavstånd till stamhaket Mickel Räv. Det är egentligen där vi spelar ihop laget socialt, som grupp. Som de sa förr i tiden i Brittanien: ”If we drink together, we win together”.

Om vi ser på det rent sportsliga – vad har ni förbättrat sedan förra säsongen?

– Det är såklart en klyscha, men vi ska höja både lägsta- och högstanivån. Jag hoppas och tror att vi får en bättre start i år, inte minst vad gäller målskyttet. Ifjol var det bara Fabian (Lakander) som gjorde fler mål och poäng än mig, och med tanke på att jag är back är det inget vidare betyg för lagets offensiv i sin helhet.

– Visst har vi mycket kvar att jobba på och det är en bit kvar till toppformen, men det har sett positivt ut på träningarna och det finns verkligen potential i laget. Vi har börjat hitta rätt med kombinationsspelet och kan vi fortsätta att utveckla varianter på överlappningar, överlastningar och tillslag på ett kan vi komma upp i nivå med mer vana plastlag. Får vi bitarna på plats och kan spela ihop oss kommer vi åtminstone vara ett bättre lag än förra säsongen.

Hur är känslan inför premiärmatchen mot Gruesome FourFour Twosome?

– Det är alltid lite extra nervöst till premiären och det går inte bort med åren. Risken är att övertändningen går över i tunnelseende och jag tror att det är viktigt för hela laget att hålla ihop och försöka göra det enkelt första fem. Däremot vet jag inte ett dyft om motståndarna, mer än att de spelar i gröna tröjor och verkar tro att de får ha tio utespelare. Men det ska bli kul att möta dem, hoppas jag!