Tredje gången gillt för Hoyzer Boyz?

Trots att Hoyzer Boyz i de två inledande serieomgångarna gjort matchens första mål har man förlorat. Får vi se ett trendbrott och årets första poäng när laget gästar Uppta-getton på tisdag?

Återigen nalkas ett kärt återseende då den tredje serieomgången ska gå av stapeln. Liksom förra veckans motståndare Ivar Lo Park Rangers spelade lagen tillsammans 2016. Hoyzer mötte Uppta-getton under den säsongens rekordlånga måltorka och resultaten 0-0, 0-1 talar sitt tydliga språk. Förmodligen blir det ingen målfest på tisdag heller, men förhoppningen är att Svarta Gamens herrar kan ta ytterligare steg i rätt riktning och ta årets första poäng.

Efter en svag insats i premiären visade Hoyzer Boyz mot Ivar Lo Park Rangers både på lagets potential och på dess problem. Vi fick se skymtar av spelviljan och ett större lugn än i seriepremiären. Samtidigt var det fortfarande tämligen uddlöst framåt och stundtals väldigt rörigt i defensiven, där mittfältet hamnade i knät på både backlinje och målvakt.

Återigen var det Hoyzers burväktare som med bravur prövades gång på gång, medan motståndarnas målvakt stod sysslolös större delen av matchen. Men om Hoyzer kan fortsätta att låta bollen göra jobbet, men samtidigt höja tempot, släppa på handbromsen i anfallszon, få fast bollen och våga ta avslut med någorlunda precision – då blir det intressant. Om inte är poängchanserna ytterst små.

Uppta-getton har skrapat ihop en poäng på sina två inledande omgångar; 2-2 mot Wakanda innan det i förra omgången blev förlust 1-4 mot serieledarna Enheten. Det innebär att mötet blir en tidig streckmatch där Hoyzer verkligen behöver börja ta poäng för att inte hamna på efterkälken tidigt under säsongen. Inte ens ett höstlag som Hoyzer Boyz har råd att tappa för mycket i serieinledningen.

Bara vi försöker vinna skiter jag i om vi förlorar!

Fotboll avgörs som bekant både på planen och i lagens kollektiva psyken, och en sportslig framgång skulle vara ovärderlig inför resten av våren. Blickar vi tillbaks på just 2016 blir det extra tydligt vad som händer när det går troll i bollen, men också vad lite medgång kan göra för ett lag. Lagets poängbäste hittills, Anton Knopff, kommenterade senast i halvtid att det han tyckte präglade laget var rädslan att förlora snarare än viljan att vinna: ”Bara vi försöker vinna skiter jag i om vi förlorar!” peppade han lagkamraterna med.

Hoyzerskt nog försökte laget vinna, lyckades ta över spelet och gjorde matchens första mål, men förlorade snöpligt nog ändå. Att för tredje matchen tappa en ledning till förlust känns inte som ett alternativ denna gång! Kanske är det Hoyzers tur att vända och vinna, eller spela stabilt en hel match nu på tisdag?

Uppta-getton FF vs. Hoyzer Boyz
Tis 22 maj kl 20.30
Farsta IP