”Vi hoppas på tufft motstånd”

Efter ett långt speluppehåll kliver Hoyzer in i seriespelet på tisdag kväll. För att ta tempen på laget inför säsongens andra halvlek har vi pratat med representanter från tränarteamen. Spelande coachen Andrea Kumlien ser fram emot att komma igång igen och hoppas Hoyzer Girlz kan bygga vidare på formen som laget hade innan sommaren.

Hur går det med lagets och tränarteamets förberedelser inför höstsäsongen?
– Det är vila sig i form som gäller. Vi hoppas på tufft motstånd under hösten, eftersom vi alltid spelar bättre mot bättre motstånd. Vi tar vid där vi avslutade och räknar med att fortsätta måltrenden som uppstod i slutet av våren.

Tränartrojkan har ju förlorat en kugge i Pernilla Nordqvist, som försvinner till Göteborg. Hur tacklar ni det?
– Vi är lika glada för Pernillas skull, som vi är ledsna över att förlora både en bra och inspirerande tränare och spelare. Senaste åren har vi märkt av att alla har mycket på sin palett, och både nya jobb och hälsan går så klart alltid först. Vi kommer att rekrytera fler damtränare och hoppas hitta fler som är pigga på att hjälpa till och göra Hoyzer ännu bättre.

Hur skulle du sammanfatta vårsäsongens prestationer rent sportsligt?
– Som tidigare nämnt, vi mötte tufft motstånd i slutet av våren – och visade då att det bara motiverar oss mer. Fler mål och färre frisparkar. Jag hoppas på att vi ska utmärks oss i serien som laget som också är bäst på fasta situationer och tar vara på varenda inspark, inkast och hörnor

Är det något du vill ändra på rörande träningsupplägg, taktik eller matchcoachning?
– Att se till att hela tiden vara först på bollen, är vi det så vinner vi både närkamper och matchen. Att vara måna om uppvärmning innan både träning och match – för att förhindra skador. Fasta situationer och så klart mer avslut.

Har ni behov av att värva spelare eller en specifik spelartyp?
– Vi har varit en stark styrka och har alltid haft några avbytare, men vi skulle kunna bli några fler.

En tydlig ändring är ju att ni kommer att träna dagen efter match istället för dagen före. Vad kommer det att ge för effekt?
– Då kan vi ta vara på det vi lärt oss av matchen, och se till att öva det inför nästa.

Vad tror du vi får se för Svarta Gamens lag under höstsäsongen?
– Ett stark och envist team. Det blir alltid en startsträcka efter sommaruppehåll men det kommer att gå fort.

Har ni satt upp något mål för säsongen?
– Vi har inte satt någon direkt målsättning, förutom att alltid ha kul när vi spelar och se till att alla känner sig välkomna.