Regn, rusk och tre poäng!

Hoyzer Girlz studsade tillbaks efter förra veckans förlust och skördade på tisdagskvällen säsongens fjärde seger på ett blött Västboda BP. Segersiffrorna mot tabelljumbon SweLatinas skrevs till 2-0, men borde i ärlighetens namn ha blivit ett par mål större.

Regn och rusk mötte spelare, domare och publik på Västboda då elfte omgången av seriespelet skulle spelas av. Det kändes som årets första riktiga höstmatch trots att vi redan är i mitten av september. Hoyzer Girlz mönstrade för kvällen en tunnare trupp än normalt, varav den ende avbytaren kom springande ett par minuter efter avspark.

Då hade Hoyzer Girlz redan tagit ledningen med 1-0 mot kvällens motståndare SweLatinas. En dubbelhörna gav till slut Andrea Kumlien skottläge varpå avslutet styrdes av en motståndare in i mål via stolpen. Girlzen behöll kommandot, det mesta av bollinnehavet och trummade på utan att få till det där sista.

Motståndarna hade inte mycket att säga till om på Hoyzers planhalva och när de någon enstaka gång fick in bollen i boxen var vikarierande målvakten Dani säkerheten själv. Istället ägnade de sig mest åt tröjdragningar i var och varannan närkamp utan att för den delen tilldömas varken gula kort, frispark eller tillsägelse emot sig.

Allteftersom matchen led och Hoyzer Girlz inte lyckades förvalta sina chanser smög sig osäkerheten in i spelarnas agerande. 1-0 är inget säkert resultat att spela på, i synnerhet inte på en blöt plan där bollen stundtals stack iväg blixtsnabbt på SweLatinas kvicka forward. Publiken höll på att sätta hjärtat i halsgropen då slarvig markering på en hörna ställde en motståndare helt sopren framför mål, ett läge som till stor hoyzersk lättnad slarvades bort.

Efter en lite svettig period i andra halvlek där de gulsvarta var väldigt långa i laget, spelade överdrivet stressat och mest tjongade långa chansbollar, tog man över totalt! Hoyzer Girlz bet sig fast på offensiv planhalva och radade upp chanser, bollvinster och fasta situationer. Så länge laget lät bollen göra jobbet såg det riktigt bra ut och till sist skulle utdelningen komma.

Martina Bergman hade varit på väg igenom ett par gånger om och när hon denna gång kunde springa sig fri på ett stick i djupet visade hon en född strikers kyla ensam med målvakten och rullade till synes enkelt in bollen via motståndarmålvaktens högra stolpe. 2-0 och matchen var med bara ett par minuter kvar på stoppuret så klart avgjord!

Girlzens fjärde seger innebar en cementerad fjärdeplats och fortsatt kontakt med lagen närmast kring det övre strecket. Noterbart är att laget nu har gjort näst flest mål i serien efter tabellettorna TGC. Tre matcher återstår och allt tyder på att det kommer att bli en spännande höst för Svarta Gamens damer.