Seger i måstematchen

Om du för ditt inre föreställer dig korpfotbollsmatcher i oktober är det mycket möjligt att du får samma bild som de som tog sig till Farsta IP på tisdagskvällen möttes av. Mörkt, kallt och regnigt, mer kamp än skönspel, men förutsättningar som tycktes passa Svarta Gamens herrar kvällen till ära. Hoyzer Boyz var mer eller mindre piskade att vinna bottenmötet med Bagarmossen Öfvre för att undvika den förhatliga jumboplatsen.

Till en början märktes också matchens dignitet på spelet. Det var lite nervöst med enkla misstag åt båda håll, men efter en trevande och stapplande inledning började bottenmötet ta form. Bagarmossen ville spela snabbt omställningsspel med djupledslöpningar, Hoyzer bygga metodiskt bakifrån med hjälp av bollinnehav. Inget av lagen lyckades särskilt väl med sina intentioner.

Då och då blixtrade Hoyzer till med fina kombinationer, skakade fram några halvchanser, men saknade som så ofta skärpan i de avgörande lägena. Det gjorde även Bagarmossen de gånger de fick avslutslägen och 0-0 i halvtid var sett till matchbilden fullt logiskt.

Efter paus steppade Hoyzer upp sig rejält, involverade hela laget i speluppbyggnaden, började föra matchen och skapa allt hetare målchanser. Nästan halvvägs in i andra halvlek fick man efter fyra mållösa matcher äntligen utdelning. Anton Knopff fintade elegant bort sin bevakare, avancerade från höger in i offensivt straffområde, laddade och fick kalasträff pang upp i nätmaskorna!

Med 1-0-ledningen i ryggen blev Hoyzer alltmer passiva, vilket kanske inte är så konstigt, men med resultatet att Bagarmossen fick mer och mer att säga till om ju längre tiden led. Johan Javelius i Hoyzermålet fick en del att stå i, men liksom tidigare saknade motståndarna skärpan i avsluten. Uppoffrande försvarsspel, stabilt målvaktsspel och lite flyt räddade Hoyzer Boyz ur slutforceringen och strax före klockan slog tio kunde de gulsvarta protokollföra sin första seger efter sommaruppehållet.

Det var en kämparinsats av hela laget, ett extremt efterlängtat mål och tre extremt efterlängtade poäng. Med vinsten passerade Hoyzer Boyz just Bagarmossen i tabellen och möter i nästa omgång Wakanda som ligger på placeringen ovan i serien. Därefter väntar två veckors speluppehåll(!) innan den avslutande omgången mot Enheten som med kvällens resultat tappade serieledningen.