Hoyzerfokus del 1: Svarta Gamens lag

Gruppindelningen är klar och det blir fortsatt gemensam matchdag och spel kring självklara navet Mickel Räv i Hökarängen. Redaktionen har tittat närmare på förutsättningarna inför säsongen samt lagens motståndare! I den första delen tittar vi först och främst på vad som har hänt och händer i Hoyzer.

Många drog en lättnadens suck då Korpens serieindelning äntligen kom! Förutom att vara ett vårtecken i vinterkylan fick vi även det glädjande beskedet att Hoyzer enligt begäran även i år får samma matchdag för Girlz och Boyz, dessutom inom gångavstånd till stamhaket Mickel Räv. Tisdagar blir gula dagar då spelare och supportrar samlas efter match och där och då både avhandlar prestationerna och laddar för det som komma skall!

Det finns såklart även en sportslig dimension – trots allt ska det spelas matcher innan den efterlängtade tisdagsölen. Hoyzer Girlz fick trots en stundtals bra fjolårssäsong nöja sig med en mittenplacering och kommer denna säsong gå in för att utmana om guldet i division 3 (motsvarar division 2, se nedan). För Hoyzer Boyz blev 2018 ännu en tuff resa med resultat under förväntan vilket gav en sjundeplats. Trots detta flyttas laget upp till division 6, ett skutt på två divisioner i och med att Korpen inför säsongen tagit bort de elitistiskt klingande toppgrupperna ”Elit”, som istället helt enkelt blivit division 1.

Hoyzerlagens förutsättningar ser dock väldigt olika ut inför säsongen. Hoyzer Girlz har tappat en hel del spelare utan att ännu så länge ha lyckats övertyga redaktionen om att de har kompenserat för detta. Visst, en smalare trupp kan ge fördelar i samspelthet, men är som bekant känslig för frånfall av alla de slag. Men transferfönstret står fortfarande vidöppet. Det blir säkert hektiska dagar fram till seriepremiären för att säkra truppens bredd såväl som spets.

Hoyzer Boyz letar fortfarande efter ett vinnarkoncept på det för laget relativt nya plastgräset. För att komplettera en åldrande och skadebenägen trupp har man inför året lyckats kontraktera rekordmånga intressanta nyförvärv som förhoppningsvis kan hjälpa till att lyfta herrlaget. Samtidigt läggs ännu större tonvikt på träningsnärvaro, som i kombination med en mindre matchtrupp är tänkt att ge ett samspelt lag på matchdag. Det återstår att se hur det blir med detta, men i vilket fall oerhört kul med nya hungriga tillskott i spelartruppen!

I andra änden av det sportsliga spektrumet står såklart motståndarna. Det är en väl underbyggd kliché att Hoyzer måste spela sitt eget spel och inte falla in i andras matchplan, men till syvende sidst är det skillnad på motståndare och motståndare. De senaste åren har högstanivån i Korpen höjts rejält, med fler spelare än någonsin som spelat på relativt hög nivå och ibland hela korplag som spelat organiserad fotboll tillsammans sedan barnsben.

Vi har tittat på motståndarlagen utifrån fjolårets prestationer och lyfter specifikt några av de förmodade topplag som kommer att bli extra svåra. Naturligtvis kan mycket ha hänt även där – bra lag kan ha försvagats och andra kan ha blivit bättre. Det kan räcka med en spelare för att göra stor skillnad i sju-fotboll. Med den brasklappen tittar vi således bakåt för att kunna blicka framåt!

Imorgon kan du läsa fortsättningen på Hoyzerfokus där vi placerar luppen över motståndarna i Hoyzer Girlz serie!