Krocken som skapar premiärkaos

Med knappt om tid tills seriepremiären är det hög tid att inventera vinterförråden efter godkända matchbollar, tröjor med korrekta sponsorstryck, märkligt doftande benskydd och ett matchande par skor. Men det är en ändring hos premiärmotståndarna som skapar kaos hos Hoyzer Boyz!

Den 7 maj är det premiärdags för ett uppgraderat Hoyzer Boyz. Sportchefen har haft ett hektiskt transferfönster och värvat inte mindre än sex nya spelare samtidigt som stommen av laget är intakt sedan ifjol. Förutom att inventera spelarmaterialet för att få ihop en slagkraftig trupp gäller det att ha koll på utrustningen och där har en sent inkommen förändring hos ACW, tillika Hoyzer Boyz motståndare i den nära förestående seriepremiären, ställt till med rejäla problem för klubbens materialansvarige vilket i förlängningen hotar att skapa kaos inför seriespelet.

– Till att börja med heter det materielansvarig. Materialansvarig är nåt helt annat, fnyser Sumpen innan han fortsätter:
– Vi materielare är noga med vårt jobb och kartlägger inför varje säsong motståndarna i varje aspekt som har med materiel att göra! Det såg riktigt bra ut i år då vi fick serieindelningen. Bra färgkontrast mellan lagens matchställ vilket såklart underlättar då vi ska inventera lagren och beställa tröjor till våra nya spelare.

Sumpen suckar djupt, tar en klunk ur ölburken och sväljer ner den med ett ljudligt ”Aaaaaaaaah…”

– Jag trodde att det ur ett materielperspektiv skulle bli en lugn försäsong, tills spelschemat slog ner som en blixt från klar himmel förra veckan. Premiärmotståndarna ACW var, då de lirade i höstserierna i höstas, registrerade med svart som hemmamatchställ. Inga problem eftersom vi sedan tidernas begynnelse lirar i gula tröjor. Enligt det nya spelschemat ska de plötsligt ha bytt till gult och eftersom ACW står som hemmalag är det vi som måste byta färg för att det inte ska uppstå en materielkrock!

Att vara materielansvarig i Hoyzer är enlig Sumpen fotbollssveriges förmodligen tuffaste jobb och med så snålt om tid till premiären är han rädd att situationen inte går att rädda på något värdigt vis.

– Alltså, jag förstår inte hur Korpen Stockholm kan gå med på en sån här sen ändring som totalt omkullkastar förutsättningarna för Hoyzer Boyz med premiären i antågande. Det finns inte en chans att vi hinner få in våra reglementsenliga helsvarta bortamatchställ till alla nya spelare. Jag kommer att vara tvungen att sätta dit siffror för hand med benskyddstejp och det ska gudarna veta att det inte är det lättaste! Framför allt femmor och sexor är jävligt komplicerade då de kräver minst fem tejpbitar. Och sen ser det ändå ut som skit! Hoyzer har alltid brytt sig om att se representativa ut på match, oavsett hur spelet ser ut.

Hoyzer är kända för att ha en, ur ett korpfotbollsperspektiv, mycket hög omstättning utöver den för matchställ, inte minst på tunga poster som bollar och sportdryck. Något Sumpen inte vill kommentera:

– Jag sköter bara klubbens materiel, så det får du snacka med materialaren om!

Vi har sedan 2011 förgäves sökt Hoyzers materialare Bubblan för en kommentar.