Onödigt spännande då Hoyzer Girlz vann

Svarta Gamens damlag hade ett klart spelövertag och både 2-0 och 3-1 i domarens anteckningsblock, vilket torde vara tillräckligt för tre enkla poäng. Men en svag start på andra halvlek gjorde att det blev dramatik ända fram till slutsignalen.

Hoyzer Girlz stod pall för favorittrycket och vann sin premiärmatch mot PIA. Men vad som såg ut att bli en komfortabel seger utvecklades till ett nervkittlande drama. Kapten Martina Bergman såg till att ge Hoyzer ledningen tidigt i första halvlek och utökade också till 2-0. Däremellan hade Terese Berglund missat en straff, men summa summarum var det Girlzen som skapade det mesta och det bästa i matchens första halvlek.

Trots detta skulle PIA få kontakt. Ett par misslyckade rensningar och en retur från annars utmärkte Helena Malm i Hoyzermålet bjöd motståndarna på ett trippelläge där bollen till slut hittade in i nätmaskorna. Glädjen hos de blåklädda blev lyckligtvis inte långvarig, då Malin Jonsson kunde utöka med ett distansskott som slank igenom ett fullpackat straffområde och en skymd målvakt. Med ett klart spelövertag och 3-1 i halvtid såg det med andra ord väldigt stabilt ut.

Hoyzer skapar också en del lägen i inledningen av andra halvlek, men så får en PIA-spelare alldeles för mycket tid med boll, passerar väl enkelt sin back och får med skicklighet eller tur en perfekt skruv på bollen som passerar Helena och hittar in i mål via stolpen. Reduceringen ger nerv i matchen. PIA vinner plötsligt fler närkamper mot ett allt passivare Hoyzer Girlz som darrar betänkligt i defensiven och har svårt att hålla i bollen.

Helena står för ett par matchavgörande räddningar i det böljande spelet och medspelarna har sin målvakt att tacka för att Hoyzer Girlz till slut kan reda ut matchen som sånär höll på att glida dem ur händerna. 3-2 var trots svackan i andra halvlek ett rättvist resultat och nu kan Girlzen släppa premiärnerverna och se fram emot nästa tisdagsmatch där ärkerivalen Sörskogen Finest, som i sin match besegrade TT United med 2-1.