Inga stilpoäng till Hoyzer Boyz

Trots stundals bra spel lyckades Hoyzer Boyz inte spräcka Gaisare STHLMs målnolla. Det blev istället den andra tvåmålsförlusten på lika många försök. Insatsen lovar dock gott för framtiden.

Hoyzer Boyz var måna om att studsa tillbaks efter den inte helt lyckade insatsen i seriepremiären. Till en början var det dock motståndarna Gaisare STHLM som var klart hetare, etta på bollen och djärva i sitt presspel. Ivan Alushkin gjorde sin första match mellan stolparna och höll med utmärkt målvaktsspel Hoyzer kvar i matchen under matchinledningen.

Sakteligen växte Hoyzer Boyz in i matchen, flyttade upp positionerna och kom igenom ett par gånger. Dock utan att riktigt få till avsluten som antingen slank utanför eller parerades av motståndarkeepern. Gaisarna brände också en del bra lägen, men efter en markeringsmiss på ett inspel kunde de grönsvartrandiga sätta 1-0. Efter ledningsmålet föll motståndarna djupare i sina grundpositioner för att bevaka ledningen, vilket gav Hoyzer ett stort spelövertag under första halvlekens sista minuter. När domare Harri Varonen blåste för halvtid var alltjämnt målnollan intakt.

Andra halvlek tog vid där den första slutade med ett Hoyzer Boyz som försökte spela med tålamod vilket genererade en hel del bra chanser och ett allt större bollinnehav. Gaisarna var dock vassa i omställningarna som ofta styrdes av deras tunga target på topp. Efter ett bolltapp vill Micke Ek revanschera sig lite för mycket och orsakade en straffspark. Ivan var dock med på noterna, läsete sönder straffskytten och gjorde en fenomenal räddning. Hoyzer var fortfarande med i matchen och jagade kvittering!

Det saknades inte chanser, däremot lite skärpa, lite kyla, lite precision och en gnutta flax. Å andra sidan kontrade Gaisarna till sig flera heta målchanser mot ett Hoyzer som försökte trycka på med hela laget. Därför kändes det symptomatiskt för kvällen då ett inte alltför hårt eller välplacerat skott styrdes i mål via Hoyzerspelare bakom en chanslös Ivan. 0-2 och uppförsbacke.

Trots tvåmålsunderläget fortsatte Hoyzers tålmodiga bollrullande. Inte alltid blixtrande snabbt eller effektivt, men det genererade ofta bra kombinationer och nästan alltid avslut. Det märkliga var bara att bolljäveln inte hittade målet. Det vart till slut lite av ett deja vu från de senaste säsongerna, där Hoyzer oförmåga att göra mål avgjorde matchen. Matchen slutar 0-2, men sett till klara målchanser hade det lika gärna kunnat bli 4-4.

Det var såklart en tuff förlust för Hoyzerspelarna och som bekant delas det inte ut stilpoäng för väl genomförda matcher i fotboll.  men de var ändå rörande överens om att spelet var betydligt bättre än i premiären, att målen kommer om man kan fortsätta att utveckla spelet, eller som lagkapten Carlis Fridlund konstaterade efter matchen:
– Kan vi göra samma sak, lite snabbare och med bättre precision så kommer vi att vinna matcher.