Hoyzer Boyz reste sig, men föll ändå

Det var effektiviteten framåt som avgjorde matchen mellan Hoyzer Boyz och Honolulu Honey Hunters. Svarta Gamens herrlag spelade bra, men saknade beslutsamhet och precision i avslutslägena, en gren som motståndarna behärskade, om inte bra, så åtminstone bättre.

Hoyzer Boyz hade en tuff match förra veckan där spelet inte alls fungerade, vilket reste frågetecken kring hur kvällens match mot mittenlaget Honolulu Honey Hunters skulle arta sig. Svarta Gamens manskap gick dock tillbaks till spelmodellen från matchen mot Gaisare STHLM som varit lagets bästa hittills denna säsong.

De gulsvarta börjar också bäst, rullar boll med tålamod och låter motståndarna jaga boll. Honey Hunters är dock vassa när de väl får grepp om spelet, men saknar skärpa i avslutningslägena. Hoyzer trummar på med sitt possessionspel och äter sig långsamt och målmedvetet närmare motståndarmålet.

Trots att det ser fortsatt trubbigt ut när laget närmar sig offensivt straffområde ser det riktigt, riktigt bra ut. Hoyzer styr spelet med insikten att de riktigt heta lägena kommer om man fortsätter att hålla bollen inom laget och metodiskt spela sig igenom Honey Hunters defensiv.

Ändå infinner sig den där gnagande oron att om laget inte omsätter sitt spelövertag i mål kommer snart ett i baken. Naturligtvis är det också exakt det som händer. Laget drabbas vid ett par tillfällen av obalans i defensiven och till slut utmynnar det i ett läge där en motståndare helt utan press kan trycka in ledningsbollen bakom Niclas Josefsson i Hoyzermålet.

Hoyzer Boyz låter sig dock inte nedslås utan fortsätter att spela sig igenom med samma tålmodiga metodik, dock utan att få till avsluten. Därför känns det extra snöpligt när Honey Hunters kan bryta en inspark högt upp i banan och med första halvlekens sista spark sätta 0-2.

Efter halvtid blir det ännu mer Hoyzer över hela banan, en hel del halvchanser men det där sista saknas fortfarande. Motståndarna kontrar då och då, men har vid det här laget sprungit sig trötta och mäktar inte med att få till avsluten. Dessvärre börjar tiden bli knapp för en upphämtning och när Andreas Backlund elegant kan sätta dit reduceringen på Bergers snygga inspel återstår bara minuter på matchuret.

Andy Backlund gör 1-2 i 38:e minuten

Andy är dock nära att kvittera då han drar till på volley efter en hörna, men bollen smiter utanför den bortre stolpen. Som så ofta när ett lag, i synnerhet Hoyzer, jagar kvittering bjuds motståndarna på chanser och den andra halvleken slutar som den första. Med matchens sista spark sätter Honolulu Honey Hunters spiken i kistan till 1-3.

Hoyzer Boyz stod trots förlusten för en mycket bra laginsats i en rolig match med frejdigt spel och en del tuffa närkamper. Det finns fortfarande mycket att fila på, framför allt att omvandla spelövertag till hundraprocentiga målchanser och naturligtvis det som fotboll handlar om: att göra mål.

Det var glädjande att se laget resa sig så efter kollapsen i den förra omgången. Det finns en grundtrygghet i spelet som laget kommer kunna bygga på och kanske ger det resultat redan på tisdag då Hoyzer Boyz möter Diamond Dogs i ett renodlat bottenmöte. För som backstjärnan Micke Ek sade efter matchen – nu får det vara slut på hedersamma förluster!