Hoyzer Girlz vill bredda truppen

Våren är i vanlig ordning högsäsong för lagledningen i Svarta Gamens Sportklubb. Förutom det rent administrativa föreningsarbetet och att boka träningstider ska truppen inför seriesäsongen spikas. Tara Svensson berättar om hur Hoyzer Girlz tänker när de vill fylla på med nyförvärv för att få en bra mix av nya och gamla Hoyzers.

Hoyzer Girlz såg lite överraskande till att bli degraderade. Är det taktik för att kunna vinna serien eller något ännu slugare spel bakom detta?
– Huruvida det handlar om taktik eller inte är något jag väljer att lämna okommenterat. Vi har dock en stark tro att det här året kommer bli året vi vinner serien.

Hur ser truppen ut inför säsongen?
– I nuläget har vi en liten men naggande god trupp. Vi har en comeback i form av Hanna Gustavsson, vilket glädjer oss mycket. Dessutom har vi gjort klart med minst ett nyförvärv, vilket alltid är spännande och roligt.

Innebär det att Hoyzer Girlz behöva värva fler spelare?
– Som det ser ut nu så har vi ett fullt lag med stabila Girlz-spelare, men det är glest på avbytarbänken. Det är därför det känns så viktigt att få in fler spelare till Hoyzer Girlz som kommer för att stanna.

Vad anser du är typiskt för en Hoyzer-spelare?
– Säger du ”fan också” när du missar en passning? Säger du ”bra tänkt” när någon annan gör det? Har det hänt att du kallar öl för sportdryck? Saknar din vinnarskalle ett sammanhang? Tillsammans är det ganska talande för vad vi söker hos en spelare. En person som har självdistans och förmågan att uppmuntra sina lagkamrater.

Något annat ni tittar på när ni scoutar eventuella nyförvärv?
– För mig och min lagledarkollega Helena Malm är lojalitet det kanske viktigaste ledordet. Vi vill ha spelare som vi kan lita på och som har en tydlig kommunikation. Varje spelare har en viktig roll i varje match. Dyker man inte upp i tid eller inte är tydlig i sin kommunikation så är man inte en spelare värdig för Hoyzer Girlz. Fotboll ska var kul och vi värderar varandra och varandras tid högt. Vi strävar efter att varje tillfälle som vi ses ska vara en fest!

Vid sidan om att truppen inte är satt, hur ligger Hoyzer Girlz till med förberedelserna inför säsongen?
– För min egen del har jag lagt på mig några extra kilon för att vara så stabil som möjligt på planen. Jag har dålig koll på hur det andra har förberett sig men jag hoppas att de har laddat med hoyzersk  sportdryck. Det har även bokats in träningstider på söndagskvällar i söderort för både Hoyzer Girlz och Hoyzer Boyz.