Skadekris i Hoyzer Boyz

Hoyzer Boyz tog förra veckan årets första seger. Men det kostade på. I nuläget ser det tufft ut att följa upp triumfen, eller rentav att få ihop en komplett startsjua, då halva truppen dras med skador.

Redan inför seriepremiären var sjuklistan tämligen lång. Marco Ortolani och Björnar Berger står fortsatt utanför truppen med långdragna underkroppskador och John Hollingworth gick sönder på genrepet.

Inför den andra omgången saknades även Pontus Österholm efter en vådlig joggingolycka. Den matchen ådrog sig dessutom Rickard Björk en befarat allvarlig knäskada och tvingades bryta. Även målvakten Ivan Alushkin vred till knät så pass illa att han, trots att han kunde slutföra matchen då, saknas i truppen till torsdagens möte med IFK Lasås.

Men eländet tar inte slut där. Lagets striker Kevin Aldaya har både drabbats av ryggproblem och en skärskada(!) som håller honom borta från matchspel. Pablo Mejias är inte heller tillgänglig av personliga skäl, så i nuläget har Hoyzer Boyz inte ens full trupp. Men Hoyzer Boyz har under sin anrika 17-åriga historia aldrig lämnat walk over.

Förhoppningsvis får man positiva besked från de spelare som fortfarande i skrivande stund är osäkra. Exempelvis har lagkapten Carlis Fridlund varit osäker på start i veckans match med en ljumskskada, men lär agera backup på målvaktsposten nu när Ivan saknas.

Om Hoyzer Boyz skulle vinna matchen mot IFK Lasås är det i så fall första gången laget tar två raka segrar sedan man 2017 tvingades börja spela fotboll på plast.