Mixat inget nytt för Hoyzer

Beskedet att Hoyzer inför året lägger ner båda sina lag möttes på många håll med sorg och bestörtning. En missvisande rubrik och ingress gav intryck av att Svarta Gamens sportklubb således skulle gå i graven, men så icke!

Flodvågen av kodoleanser, sorgsna smilys och ett chockat korpfotbollssverige tvingade klubben att tämligen omgående gå ut med en förtydligan. Dam- och herrlaget skulle förvisso läggas ner, men med tanken att slå ihop de något åderlåtna trupperna till ett gemensamt lag som i år spelar i mixlagsserien.

Även detta möttes på håll av förvåning, men faktum är att mix är allt annat än något nytt för Hoyzer. Redan 2008, samma år som Hoyzer Girlz bildades, spelade ett hoyzerskt mixlag anarkistiska Frihetliga cupen och samma år ställde Hoyzer för första gången ett lag på banan i Korpens inomhusserier; Hoyzer Mix.

Därefter har många cuper och inomhussäsonger spelats med Girlz och Boyz mixade, där en seger i den alkoholimpregnerade turneringen Ölbollen är den i särklass största framgången (Den hoyzerska aptiten för öl gjorde dessutom att klubben kunde ställa upp med två mixlag). Dessutom har lagen i princip alltid tränat tillsammans, så det går inte att säga annat än att Hoyzer sedan mycket länge varit ett mixlag i själen.

Med detta sagt är ändå 2023 det första året Hoyzer spelar med ett mixlag i seriespel utomhus!