En poäng med mersmak

Svarta Gamens gäng tog visserligen säsongens första pinne då man ställdes mot Södra United på onsdagskvällen. Trots dubbla upphämtningar var känslan efteråt ändå mer utav två tappade poäng.

Efter strulet med avhoppade lag och uppskjutna matcher var det dags för Hoyzers blott andra match i den fjärde omgången. Uppladdningen och lagsamling blev allt annat än optimal då delar av truppen fastnat i tunnelbanestrul på Gröna linjen och inte var på plats vid avspark mot Södra United.

En konsekvens därvid var att Helena Malm fick hoppa in mellan stolparna, men den vikarierande målvakten kan knappast lastas för matchens första mål. En rörig duell i straffområdet gav ett motlägg som studsade ut på fötterna på en Södraspelare som bara hade att stöta den i öppet mål.

Ute på planen kändes det ändå som att Hoyzer hade ett visst spelövertag med stora ytor centralt framför motståndarnas backlinje. Därför var det extra skönt när Paolo Ramirez Criales efter ett Hoyzeranfall kunde trycka in kvitteringen. Den skulle tyvärr inte bli långvarig.

Vid det här laget hade den försenade delen av truppen anslutit, Niclas Josefsson kommit in i målet och blivit varm i kläderna. I en 50/50-duell rensar Niclas undan både boll och Södraspelare, men motståndarens vädjande, hjärtskärande skri fick domaren att peka på straffpunkten. Bollen placerades otagbart intill den högra stolpen och Södra United hade återtagit ledningen.

Men Hoyzer fortsatte att skapa fler och bättre lägen och farliga avslut än motståndarna mäktade med, även om spelet långa stunder på Hawaiimanér böljar över den kompakta Västbodaplanen. Till slut bar det frukt då Ozan Kizil efter ett par förverkat chanser utjämnade med en riktig kalasträff. 2-2 blev resultatet lagen bar med sig in i halvtid.

Resten av matchen blev dramatisk, med många frejdiga närkamper, en del fula efterslängar samt missade målchanser. Hoyzer var klart närmast att avgöra, inte minst då man kostade på sig att bränna en straffspark, men även Södra United hade ett par bra lägen. Men antingen fick de inte till avsluten eller så avvärjdes farligheterna i sista stund av Niclas i Hoyzermålet eller ett gediget och uppoffrande försvarsspel.

När matchen blåstes av stod det likväl 2-2 på resultattavlan. Ett slutresultat Hoyzerspelarna trots att de hämtat upp underläge två gånger om inte direkt jublade över, men som genererade det säsongens första poäng med ett spel som gav mersmak och lovar gott för fortsättningen. Nästa vecka väntar ett eldprov i form av regerande mästarna, seriefavoriterna och tabellettorna Skicka BK.