Hoyzer Boyz presenterar Niclas Josefsson

Vi kommer under försäsongen presentera Hoyzer Boyz trupp 2008. Först ut är lagets viktigaste spelare, tillika ett nyförvärv som redan hunnit spela in sig i laget: lagets nummer ett, burväktaren Niclas Josef Josefsson.

Hur kom du i kontakt med Hoyzer Boyz?
Min agent tog kontakt med klubbledningen när han fick hör att man sökt en ny målvakt att efterträda Jonas Jacobsson.

Vad har du för fotbollsbakgrund?
Började i IF Brommapojkarna 1977 vid ca 4 års ålder som småbarnproffs. Spelade i Vällingbyhallen mot killar som var ett år äldre. Jag och min kompis hade dispens eftersom hans pappa är BP-legendaren Stig” Stickan” Starkenberg. Sen rullade det på.

Var till en början målspottare av högre rang men blev sedan placerad mellan stolparna av någon anledning. Jag spelade i BP fram till 1990 då jag gick till Bromsten IK, på grund av att jag inte ville satsa på fotboll. Men jag kände mig aldrig hemma i klubben vilket resulterad i att jag lade handskarna på hyllan.

Niclas med sitt gamla lag, ordnade, rena och välrakade

Sedan dess har jag spelat back i flera olika korplag , med varierade resultat. På senare år har avsaknaden av stolparna och att få kasta sig handlöst på gruset blivit för stort. Så nu är mina målvaktsknickers pådragna och handskarna avdammade.

Niclas med Hoyzer samt Andrea Doria, skitiga och skäggiga

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollspelare?
Inget tekniskt underverk – är nog mer av en taktiker och slitvarg. Mitt spel har blivit mer aggressivt med åren. Det skall göra ont att spela fotboll.

Beskriv ditt intryck av klubben såhär långt.
Ända sedan min agent tog kontakt med klubben har allt skötts grymt professionellt både på och utanför planen. Jag har känt mig enormt välkommen i klubben. Jag är förvånad att man inte nådde bättre resultat förra säsongen på gruset. Den enorm skön hybrisen som finns i klubben och hos spelarna får jag ju inte glömma.

Niclas lär barn veta hut

Vad gör du vid sidan av fotbollskarriären?
Är lekfarbror på dagarna och lär barn veta hut. Sjunger i kör på tisdagkvällar. Försöker cocktaildyka så ofta jag kan eftersom jag inte har torrdräkt. Äter rikligt med kött.

Vad har du för målsättning inför säsongen 2008?
Att jag skall axla de förväntningar som klubben har på mig och göra fans och motståndare mållösa så ofta jag kan!

Hur är formen nu under försäsongen?
Är ganska otränad för att vara jag, men vid säsongstarten skall jag vara fit for fight.

Något du vill jobba extra med inför seriestarten, individuellt och lagmässigt?
Allt, alltid finns något man kan bli bättre på. Min ansiktsbehåring är en sådan sak. Att undvika att skada ännu fler medspelare är ändå första prioritet.

Namn: Niclas Josef Josefsson
Nummer: 1
Position: Målvakt (oftast längst bak)
Ålder: Snart 35
Längd: Korta 179 cm
Matchvikt: 82-86 kg, beroende på vattenmängden framför målet.