Hoyzer besegrade premiärnerverna

Det fanns en hel del premiärnerver i Hoyzer Boyz när Långbros grus beträddes. Det vart också en tämligen ostrukturerad första halvlek med en hel del missar individuellt och i organisationen. Men efter halvtid kunde Gamens lag resa sig och tämligen komfortabelt spela hem vinsten med 4-2 mot Södermalms SS. Tre sköna pinnar till gamboet bådar gott för framtiden.

Förhandssnacket kring Hoyzer Boyz första seriematch för året handlade annars mest om skador och sjukdomar. Det såg också tämligen tunt ut i leden vid lagets samling, men så sakteligen strömmade de besvurna till och man kunde slutligen ställa ett lag på plan som var snarlikt med förra årets höstlag, med undantag för nyförvärven Per Levin och Emil Bertz som för övrigt gjorde mycket bra insatser i sina första ”riktiga” matcher.

Hoyzer Boyz åter på Långbros mjälla grus

Motståndarna Södermalms Sportsällskap tar avsparken i egenskap av hemmalag. Hoyzer Boyz hade inför matchen pratat mycket om att spela sitt eget spel och våga rulla bollen, men redan från avspark lyckas motståndarna desorganisera den Hoyzerska spelmodellen. Inledningen blir tämligen ostrukturerad då Södermalm stöter högt och i princip bara spelar långbollar över mittfältet.

Hoyzer går till en början i fällan och tappar sin egen taktik och svarar med samma medel, något som förvisso leder till matchens första mål. Micke Edgren slår en lång boll på Emil Bertz som i sin första seriematch för Hoyzer elegant kan förlänga bollen in i mål. Fortsättningen av första halvlek blir mest långtjongande och kamp med ett antal bra chanser åt båda håll. I det här läget känns det mest som att det är slumpen som avgör eftersom spelet saknar riktig struktur. Den vattensjuka planen gör inte saken mycket bättre och den mindre sjön framför ena målet ställer gång på gång till problem för båda lagen.

Mer kamp än skönspel i premiären

Men i slutskedet får Södermalms SS sin chans att komma in i matchen. En missad brytning i försvaret leder till att Edgren utan avsikt sparkar undan benen på en motståndare lite väl nära mål. Domaren pekar på straffpunkten och Niclas Josefsson i Hoyzermålet gör sig redo. Södermalms i särklass bästa spelare trycker upp bollen i nättaket dock inte utan att Niclas är ytterst nära att få fingrarna på den. 1-1 är också halvtidsresultatet i en såhär långt ganska dålig match.

I halvtid pratar man om att lugna ner bollen och prata bättre inom laget, något som omedelbart ger upphov till bättre spel. Andra halvleks inledning är nästan helt Hoyzers. Plötsligt sitter bollen på löpande spelare och man skapar ett antal halvchanser. Så när Ola Wiklander bryter igenom på en bra djupledspass är det åter dags för domaren att blåsa straff. Målvakten kommer ut men missar bollen och tacklar istället Ola. Mikael Wiman kliver fram och sätter bollen säkert i mål.

Straffen på väg i nät

Hoyzer fortsätter att ligga på och 3-1 målet låter inte vänta på sig. Bjørnar Berger får drömträff från distans och skottet sitter som en smäck i krysset. Många i Hoyzer ville redan på förhand utnämna fullträffen till årets mål, men vi hoppas på fler delikatesser i fortsättningen av serien.

Motståndarna spelar nu alltmer desperat och vissa spelares välkänt hetsiga temperament lyser igenom ett flertal gånger. Domaren hade kunnat visa kortet både en och två gånger efter ovårdat språk och fula efterslängar. Men Hoyzerspelarna är föredömligt kalla och fortsätter spela boll. Södermalms SS håller fast vid sitt långtjongande och flyttar upp fler spelare för att låsa andrabollar i anfallszon, något man lyckas med ett antal gånger, men Niclas är omutlig mellan stolparna.

Istället är det vattenpölen framför Södermalmsmålet som skapar de största farligheterna. Ola får en bra chans efter att Kaptenen offrat sig och sina kläder, som dock täcks undan på mållinjen. Nästa chans efter att pölen spelat målvakten ett spratt missar han däremot inte. 4-1 och matchen ter sig mer eller mindre avgjord. Motståndarna mäktar visserligen med en reducering till 4-2 efter en tilltrasslad situation, men är aldrig riktigt nära att hota Hoyzers välförtjänta seger.

Över lag en bra premiär med en riktigt bra period i andra halvlek där spelet stämde och målen kom. Nu kan man lägga premiärnerverna till handlingarna och koncentrera sig på resten av serien. Bra betyg till hela laget för en fin, dock inte optimal insats. Kan man bygga på det positiva från den här matchen kan det bli en riktigt trevlig säsong för Hoyzer Boyz. Nu har man speluppehåll ända tills den 8 maj då man möter FC Vantör som förlorade sin premiär mot FiumeLago med 2-0.