Spricka i Hoyzer Boyz

Med bara dagar till serieomstarten är Hoyzer Boyz ett splittrat lag. Den dåliga uppslutningen på träningarna har fått flera framträdande spelare att ledsna och nu höjs röster för att det kanske vore bättre att lämna walkover än att ställa ett helt dåligt samspelt och otränat lag på plan mot serietvåorna Fiumelago.

På tisdag inleds höstsäsongen med sjunde omgången i Korpens division 4. Hoyzer Boyz spelar ett prestigemöte mot bekantingarna Fiumelago, men uppladdningen har varit allt annat än optimal. Många trodde att Svarta Gamens lag var på rätt väg då de tog sin första seger innan uppehållet och att med lite träning och några vänskapsmatcher i ryggen skulle man närma sig de nivåer som gjorde att man vann serien i fjol. Så blev det dock inte.

Av de tjugo spelare som truppen omfattar har bara en dryg handfull visat upp sig på sommarträningarna. Bland de tappra som bevistat flest träningar är Per Levin, som inte skräder orden då han analyserar situationen och rasar mot lagkamraternas bristfälliga träningsvilja:
– Matchdag på tisdag och många som inte tränat föreningsstagdad mängd. Ett överväldigande antal som inte tränat alls senaste två månaderna eller till och mer. Så det blir väl WO på tisdag, Hoyzers första. Jag ser ingen vits med att vara med i ett lag som inte vill träna, utan bara spela match.

Bland andra spelare som vädrar sitt missnöje är Hoyzerveteranen Bjørnar Berger:
– Är rätt besviken på att så få tränar. Fotbollssemestern har ju varit över ett bra tag nu. Det är fan inte långt ifrån schismtråden nu… (Den tråd på lagets interna forum där man reder ut interna konflikter och bråk, reds anm.) Allt under tio pers på en träning innan säsongen börjar efter sommaren är ju lite av en skandal, och när vi tar med att det ju är perfekt väder för båda träning och en öl efter, så blir man ju lite besviken. Hoppas vi skrapar ihop ett lag till tisdagen. Någon som känner någon som vill spela fotboll i ett korplag?

De som följt Hoyzer Boyz ett tag vet att det inte sällan stormar i och kring det karaktärsrika laget, men i skrivande stund går det inte att ta miste på att nypremiären är hotad. Imorgon lördag har laget sista tillfället att samla truppen inför mötet med tabelltvåorna Fiumelago.
Fler skandaler som skakat Svarta Gamens lag genom åren här.
Läs även:
» Skandalbild skakar Hoyzer Boyz
» Sorg och besvikelse i Hoyzer
» Storvinst för Hoyzer i skandalös slutomgång