Huvudsponsorn tar plats på nya matchstället

Fotbollsklubben Hoyzer har förlängt och fördjupat samarbetet med Mickel Räv, etablissemanget som utnämnts till Årets Hoyzerkrog de senaste åren. Treårsavtalet som tecknats innebär att Mickel Räv fortsättningsvis har hedersplatsen på Hoyzers nya matchställ från den tyska sportjätten Puma.

Mickel Räv är en lika självklar del av matchdag som benskydd. Sedan Hoyzer Boyz flyttade till gröna linjen och Hökarängen har det varit ett givet stamhak, som även damlaget har anammat efter sin flytt till Västboda BP. Boyzkaptenen Carlis Fridlund minns hur det började:
– Det var många år sedan nu. Jag tror det var efter vår första match i Hökarängen. Vi var törstiga och letade efter ett ställe där vi kunde ta en öl, men det var sent på en vardagkväll och de flesta höll på att stänga. Till slut kom vi till Mickel Räv där de visserligen också skulle stänga snart, men tog emot oss med öppna armar och vi blev kvar en lång stund.

– Vi började prata med personalen och förvarnade om att vi skulle komma nästa vecka också. De började hålla öppet längre för vår skull och där någonstans inleddes den hjärtliga relationen mellan Hoyzer och Mickel Räv. Nu är vi väl inne på vårt fjärde år eller något sånt? Räven är och förblir en av de starkaste anledningarna till att vi känner oss hemma i Hökarängen, vilket såklart också ger oss inofficiell fördel av hemmaplan i varje match, menar Carlis.

Nu fördjupas alltså relationen mellan Svarta Gamens lag Hoyzer och Mickel Räv ytterligare. Ahmet ”Abbe” Eken och Nusret ”Nusse” Celepli på Räven är nöjda med avtalet och tycker att det kändes självklart att stötta klubben:
– Vi har ju själva varit aktiva inom fotbollen förr i tiden och vi tycker om de som håller på med det också. Vi har hjärtat hos Hoyzer och de har hjärtat hos oss. Vi kommer stötta klubben så länge vi finns kvar som ställe eller tills Hoyzer lägger ner laget! Säger Abbe.

Ett revanschsuget Hoyzer Girlz blir först med att visa upp de nya matchställen, då de äntrar Västboda BP på onsdag kl 19.45 för match mot bekantingarna Team Ernst & Young. Herrlaget får vänta en vecka då de denna onsdag spelar i andrastället i måstematchen mot gulklädda Team Fabulator, med avspark kl 19.15 på Hökarängens grusplan.