Blir han den dyraste transfern någonsin?

I fredags vaknade en dittills ganska sömnig silly season till liv med något som skulle kunna bli den största värvningsbomben i Korpen någonsin. Det har figurerat uppgifter om fantasisummor för att Hoyzer Boyz ska värva målkungen Klas “Frälsarn” Jonsson från Dragonerna IF. Nu uttalar sig Jonsson om spekulationerna.

2010 betalade Hoyzer Boyz hisnande 500 kronor till Andrea Doria för den tidigare Djurgårdsspelaren Fred Persson, pengar som gjorde att Doria kunde storsatsa och gå som en raket genom divisionerna. Affären har länge betraktats som den dyraste transfern i Korpens seriesystem, men nu kan den rekordnoteringen vara i fara.

Återigen är det Hoyzer Boyz som enligt uppgift ska vara beredda att betala en astronomisk summa på uppemot 100 Euro för en transfer av tidigare skyttekungen Klas “Frälsarn” Jonsson från hans nuvarande klubb Dragonerna IF. Dragonernas klubbledning gick snabbt ut och dementerade att förhandlingar inletts och inte heller Hoyzers värvningsansvarige sportchef Bjørnar Berger ville uttala sig om några kontakter eller konkreta bud.

När Hoyzernytt till slut får tag på Klas Jonsson uttalar han sig som det fullblodsproffs han är, men öppnar samtidigt för Svarta Gamens lag om en affär skulle bli av.
– Det är självklart väldigt hedrande att bli omnämnd i samma mening som en klubb som Hoyzer Boyz, men det är ingenting jag kan lägga någon energi på i dagsläget. Jag har kontrakt med Dragonerna och just nu försöker jag bara förbereda kroppen så gott jag kan inför säsongen.

Har Dragonernas klubbledning informerat dig om några förhandlingar?
– Nej, det är ingenting jag hört något om. Å andra sidan kan det hända mycket bakom kulisserna som vi spelare inte blir informerade om. Det har vi ju sett exempel på tidigare.

Har Hoyzer Boyz klubbledning varit i kontakt med dig?
– Nej, men nu när jag tänker efter så har jag sett en trend i ett ökat likeande på mina uppdateringar i sociala medier från personer med Hoyzeranknytning de senaste veckorna…

Hur ställer du dig till en eventuell övergång och comeback i Hoyzer?
– Dörren till att dra på mig den gulsvarta tröjan igen kommer alltid att stå öppen för mig och det tror jag inte är en hemlighet för någon.

Vad talar emot en sådan transfer?
– Att jag idag trivs väldigt bra i Dragonerna.

Är det inte lätt att känna sig reducerad till en ren handelsvara i den moderna korpfotbollen?
– Det är svårt att leva sitt liv 2017 utan att som människa känna sig som en handelsvara. Korpen är en del av samhället och det är inte konstigt att ekonomin styr mer och mer även på den marknaden. För oss som bara älskar att sparka lite boll är det väl bara att gilla läget och försöka fokusera på varför man en gång började med det här.

Likt Zlatan har du ju lyckats i vilken klubb du än hamnat. Men vilka är dina bästa minnen från åren i Hoyzer Boyz?
– Oj, jag har så många fina minnen. De skulle kunna fylla en längre novell. Hoyzer välkomnade mig in i en väldigt speciell värme och öppnade dörrar jag knappt visste existerade. Europaäventyren på Åland ligger såklart högt upp. Seriesegern 2008 och dubbeln 2012 var häftiga. När vi vann med 3-1 i första mötet med Andrea Doria på Långholmen är också ett fint minne. Men mina bästa minnen har jag nog från vanliga träningar med laget på diverse grusplaner på Södermalm med omnejd. Kvällarna på Carmen, Karlavagnen, Rocks, Hannas bar och kök i Vårberg och givetvis Mickel Räv är också väldigt fina att bära med sig.

Var tror du själv att du kommer att spela när serien sparkar igång?
– Just nu är jag inte inställd på något annat än att göra en riktigt gedigen säsong med Dragonerna. Men jag skulle såklart ljuga om jag sa att jag inte hajade till lite extra när jag hörde om Hoyzerryktet…